Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka ih bitna utakmica

Realu prijeti neslavni rekord, sprema se čistka: I Modrić je među onima koji bi mogli otići

Pred Realom su neizvjesna vremena, a puno toga će ovisiti o rezultatu na neugodnom gostovanju.

Galerija Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Slavlje igrača Betisa (Foto: AFP) +3 Joaquin slavi pogodak Barci (Foto: AFP)

Real Madrid sprema se za teško gostovanje kod Betisa. Klub iz Seville izravan je suparnik Realu za mjesto na ljestvici – trenutno su sedmi s četiri boda manje od Kraljeva, a pobijede li ih na svom Villamarinu, skočit će na šesto mjesto jer je Getafe, koji privremeno drži tu poziciju, svoju utakmicu već odigrao.

Momčad Quiquea Setiena igra sjajan nogomet, a Betisove navijače prati glas možda i najglasnijih u Španjolskoj i Realu zasigurno neće biti lako u Andaluziji. Oba kluba ulaze u utakmicu s identičnim učinkom u zadnje dvije utakmice – remijem i porazom – i u međusobnom će okršaju tražiti iskupljenje i bodove koji bi se mogli pokazati vrlo bitnima u utrci za Ligu prvaka.

I dok Betis sanja Ligu prvaka, Real mora pobijediti i ako želi izbjeći neslavni rekord. Ako Real ne osvoji tri boda, imat će najgoru polusezonu u 21. stoljeću.

Podatak koji dobro pokazuje razmjere krize u Realu

Utakmica protiv Betisa je 19. ove sezone u Primeri – Real je na 30 bodova, a negativni rekord datira iz sezone 2005./2006., u kojoj je Real osvojio 33 boda u prvih 19 kola. Dakle, Real može u najboljem slučaju izjednačiti negativni rekord, što dovoljno govori o krizi u kojoj se ove sezone našao aktualni prvak Europe.

Čini se da je momčad koja je triput zaredom pokorila Europu dosegla svoj maksimum i došlo je do neizbježnog zasićenja – zbog toga je, uostalom, i Zinedine Zidane digao sidro, procijenivši u pravom trenutku da je vrijeme za odlazak.

Španjolski mediji već se zbog takve situacije u klubu već uvelike bave igračkim križaljkama za sljedeću sezonu. Očekuje se da će Real ''provjetriti'' svlačionicu, a mnogi igrači koje smo već godinama navikli gledati u bijelom dresu mogli bi napustiti španjolsku prijestolnicu.

Prema predviđanjima madridskog sportskog lista Asa, među njima je i hrvatski maestro Luka Modrić. Već su mu 33 godine, teško je uhvatio formu nakon naporne prošle sezone i oba Realova trenera ove sezone morali su dozirati njegove minute.

Nekoliko senatora moglo bi napustiti Real

Tu je i ponuda Intera koji ga je pokušao dovesti minulog ljeta. Talijani su tada izgubili bitku, ali ne i rat i još nisu odustali od tog transfera. Indikativno je i da Real već traži zamjene za Modrića – pored onih unutarnjih poput mladog veznjaka Danija Ceballosa, spremni su i potražiti rješenje na tržištu.

As je Modrića uvrstio na listu osam igrača čija budućnost visi u zraku, ovisno o razvoju događaja u sljedećih šest mjeseci koji će odlučiti njihove sudbine. Tu je još nekoliko senatora, poput vratara Keylora Navasa koji je pao u drugi plan dolaskom Thibauta Courtoisa.

Među kandidatima za odlazak očekivano je Isco, čiji slučaj već mjesecima puni stupce španjolskih medija. Tu je i Gareth Bale – više nitko i ne broji koliko se puta Velšanin ozlijedio tijekom madridske karijere. Listu senatora zatvara Marcelo, koji se ove sezone također muči s ozljedama i igra u znatno lošijoj formi nego ranije.

Ostali koji bi mogli otići su manje korišteni mladi ili rezervni igrači - Mariano Diaz, Jesus Vallejo i treći vratar Kiko Casilla. U svakom slučaju, čeka nas zanimljivo ljeto u Madridu i bilo bi pravo čudo kada ne bi bilo odlazaka i dolazaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider