Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki posao

Barca pojačava vezni red i obranu: Dogovor s Juveom, podjela "dragulja"

Barcelona se želi pojačati u veznom redu i obrani, a i Juventus traži osvježenje u zadnjem redu…

Daniele Rugani slavi gol Juventusa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veznjak PSG-a Adrien Rabiot navodno je sve dogovorio s Barcelonom i trebao bi se preseliti na Camp Nou u bliskoj budućnosti. Iako katalonski klub demantira navode španjolskih medija o postignutom dogovoru, čini se da se nešto kuha.

Rabiot ima ugovor s PSG-om do ljeta 2019. i ne želi ga produljiti, što je vrlo simptomatično. To znači da bi Parižani mogli prodati 23-godišnjeg veznjaka već u zimskom prijelaznom roku ako žele nešto zaraditi na tom transferu. Rabiota se posljednjih mjeseci povezuje s nekolicinom velikih europskih klubova, od kojih su u pravom planu bili Real Madrid, Chelsea, Tottenham i Barcelona, koja je bila najagresivnija i čini se da je pridobila mladog veznjaka.

U Barceloni nisu zadovoljni s učinkom Artura Vidala, a Denis Suarez na putu je prema Premierligi, tako da se otvara mjesto za novo pojačanje u veznom redu. Prema napisima Mundo Deportiva, Francuz bi samo za potpis ugovora trebao dobiti bonus od deset milijuna eura, dok informacija o visini plaće nije procurila.

On je danas najtraženiji trener na svijetu: Bira između ostanka ili odlaska u jedan od dva velikana Mauricio Pochettino (Foto: AFP) Mauricio Pochettino i Dele Alli (Foto: AFP) Mauricio Pochettino (Foto: AFP)

Dolazak Rabiota ne isključuje kupovinu Ajaxova dragulja Frenkieja De Jonga. U Barceloni računaju da se radi o kompatibilnim igračima koji bez problema mogu igrati zajedno. Katalonci su zainteresirani za još jednog igrača Ajaxa, stopera Matthijsa de Ligta, a njega želi i Juventus, koji želi ojačati i pomladiti svoju obranu. Navodno je Stara dama u kontaktu s igračevim menadžerom Minom Raiolom, poznatim nizozemsko-talijanskom agentom koji je odradio nekoliko velikih poslova s Juveom. Ajax samo za De Jonga traži 75 milijuna eura, dok bi ih u paketu možda prodao za 125-130 milijuna eura.

U tom kontekstu zanimljiva je informacija talijanskih medija da je Barcelona živo zainteresirana za Juventusova stopera Danielea Ruganija, koji bi za Barcu bio utješna nagrada. Barcelona traži pojačanje na toj poziciji jer Samuel Umtiti sve češće ima problema s ozljedama, a ni Gerard Pique nije više u cvijetu mladosti. Logično je da Katalonci razmišljaju o osvježenju zadnje linije.

Rugani trenutačno ne kotira baš najbolje kod Massimiliana Allegrija, pa je logično da želi otići iz Juventusa. Barcelona želi dovesti Ruganija na posudbu s mogućnošću otkupa na kraju sezone. Dakle, lako je moguće da Barcelona i Juventus „podijele“ Ajaxove dragulje te da Rugani završi na Camp Nouu. Stječe se dojam da bi s takvim raspletom oba kluba bila zadovoljna.

Unatoč kritikama, veliki šef ostaje na čelu Bayerna, ali i dovodi nasljednika Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Uli Hoeness (Foto: AFP) +2 Bayern (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider