Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobio novi mandat

Unatoč kritikama, veliki šef ostaje na čelu Bayerna, ali i dovodi nasljednika

Hoeness je bio igrač Bayerna od 1970. do 1979., a odmah nakon igračkog umirovljenja postao je komercijalni direktor kluba.

Galerija Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Uli Hoeness (Foto: AFP) +2 Bayern (Foto: AFP)

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness ponovno je izabran za presjednika Nadzornog odbora kluba, a tu će funkciju obnašati sljedeće četiri godine. Sljedeće studenog održavaju se predsjednički izbori, a očekuje se da će 66-godišnji Hoeness i tu osvojiti novi mandat.

Hoeness je bio igrač Bayerna od 1970. do 1979., a odmah nakon igračkog umirovljenja postao je komercijalni direktor kluba.

Pod njegovom vlašću Bayern je doživio veliki rast i financijski skok, ali Hoeness je također i vrlo kontroverzna ličnost. Osuđen je 2014. na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza – u zatvoru je proveo dvije, a odmah nakon izlaska ponovno je postao predsjednik Bayerna.

Je li Mourinhovo vrijeme prošlo i kamo će sad? U Realu nije završio posao Luka Modrić i Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP) Paul Pogba i Jose Mourinho (Foto: AFP) +3 Jose Mourinho i Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Hoeness je poznati i po kontroverznim izjavama, medijskim ratovima i kritiziranju cijele lepeze različitih ličnosti – od sadašnjih i bivših igrača, preko medija pa čak do bivšeg pape Benedikta 16.

Još jedan bivši igrač stiže i polako preuzima rukovodeće funkcije

Početkom prosinca održana je generalna skupština članova Bayerna, a neki su bili vrlo kritični na račun Hoenessa. Spočitali su mu mnoge stvari: imenovanje Hasana Salihamidžića i Nike Kovača, loš imidž koji stvara u javnosti, pa i nepotizam – Hoeness je suvlasnik tvrtke koja prodaje hrenovke na Allianz Areni.

Sporan je i slučaj još jedne legende kluba Paula Breitnera, kojem je Hoeness krajem studenog zabranio dolazak u VIP ložu Bayernova stadiona. Razlog su Breitnerove kritike na rad uprave kluba.

Ipak, čini se da kritike članova, bivših igrača i medija nisu posebno poljuljale Hoenessa, koji ima velike planove za sljedećih nekoliko godina. U klub planira dovesti legendarnog bivšeg vratara Olivera Kahna, koji bi polako preuzimao rukovodeće funkcije i jednog dana naslijedio Hoenessa.

Dolazak Kahna značio bi prije svega postupni odlazak direktora Karla-Heinza Rummeniggea, dugogodišnjeg suradnika i još jednog bivšeg igrača. Njemački mediji pišu da bi Kahn trebao kroz tri-četiri godine preuzeti njegovu ulogu, a onda u budućnosti možda i Hoenessovu.

On je danas najtraženiji trener na svijetu: Bira između ostanka ili odlaska u jedan od dva velikana Mauricio Pochettino (Foto: AFP) Mauricio Pochettino i Dele Alli (Foto: AFP) Mauricio Pochettino (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider