Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezapamćen istup

Vrhunac licemjerstva Bayernovih šefova: Legenda Elfa žestoko ih "oprala"

Bayernovih šefovi posljednjih godina povukli su cijeli niz kontroverznih poteza. Dojam je da napadima na druge pokušavaju prikriti vlastite pogreške.

Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayernovi čelnici izgubili su kompas. To je više-manje jedinstven zaključak njemačkih medija, pa čak i dobrog dijela navijača Bayerna, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, nakon jučerašnje kontroverzne press-konferencije Ulija Hoenessa, Karla-Heinza Rummeniggea i Hasana Salihamidžića.

„Bilo je svakakvih press-konferencija u povijesti Bayerna, ali ovakvo što se ne pamti“, ističe Sport1.

Bayern nagriza velika kriza, a njegovi šefovi, koji su pravi krivci za trenutačnu situaciju, puno veći od Nike Kovača, rafalnom paljbom zasuli su njemačke medije, novinare, komentatore i bivše igrače optuživši ih za senzacionalizam i lažno prikazivanje krizne situacije u Bayernu, čak i za gaženje ljudskih prava, te su najavili tužbe.

Kada Uli Hoeness druge proziva za manjak respekta...

Izgleda doista groteskno kada notorni Uli Hoeness optužuje druge za pretjerano kritiziranje i manjak respekta. To je vrhunac licemjerja od strane dužnosnika koji ima toliko putra na glavi da bi se mogla najesti cijela armija.

Hoeness već desetljećima kritizira sve oko sebe na granici dobrog ukusa, a nerijetko i debelo preko toga. Ne treba ići u daleku povijest, treba se samo prisjetiti što je nedavno predsjednik Bayerna, koji je, uzgred rečeno, još donedavno kratio dane u zatvoru zbog utaje poreza, ispalio na račun Mesuta Ozila, bivšeg njemačkog reprezentativca turskog podrijetla koji se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, te vala teških kritika na svoj račun, od kojih je neke protumačio rasističkim, oprostio od reprezentacije.

Štoviše, Hoeness je galamio o manjku respekta i neprimjernom ponašanju novinara i komentatora, optuživši ih, među ostalim, da lažu kada govore o ozljedama i staroj momčadi Bayerna, a već u idućoj rečenici na pasja kola je izvrijeđao donedavnog igrača vlastite momčadi Juana Bernata, kojeg su Bavarci ljetos prodali PSG-u.

Napad na Bernata

Hoeness se dotakao Bernata u kontekstu kritičkih medijskih nota da Bayerna nema dostojno zamjenu za Davidu Alabu, koji je u posljednje vrijeme često ozlijeđen. Predsjednik Bayerna opisivao je igre španjolskog beka očito najomiljenijom uzrečicom. Malo tko u Njemačkoj tako često koristi riječ sranje i sve varijacije te riječi kao što to čini upravo Hoeness. U napadu iskrenosti otkrio je da su ga odlučili prodati nakon utakmice sa Sevillom u Ligi prvaka.

„Kad smo igrali u Sevilli, on je bio jedini razlog zašto smo zamalo ispali. Istog dana odlučili smo ga prodati zbog njegove usrane igre.“
Ako su ga odlučili prodati zbog jedne utakmice, to najbolje govori kako se u Bayernu radi i koliko cijene vlastite igrače.

„Nažalost, Hoenessove izjave često su ekstremno neprikladne. Pitao bih ga što on sam misli o takvim izjavama?“ elegantno mu je uzvratio Bernatov zastupnik Vicente Fores i poentirao:
„Zanimljivo je da je Hoeness ne tako davno, samo nekoliko mjesec prije, tražio da Bernat produži ugovor s Bayernom na pet godina.“

Upravo su šefovi Bayerna na čelu s Hoenessom nerijetko najžešći kritičari i začetnici medijskog prepucavanja, bilo sa suparnicima iz drugih klubova ili bivši i sadašnjih igrača Bayerna i njemačke reprezentacije. I kao što vidimo, u verbalnim obračunima često ne biraju riječi, pogotovo Hoeness. Opet se vraćamo na Ozila, nije davno bilo, a nije puno bolje prošao ni igrač Bayer Leverkusena Karim Bellarabi kojeg je sredinom rujna optužio za „zlonamjeran prekršaj“ na Rafinhi.

Matthäus pogodio u srž stvari

„Trebao bi dobiti tri mjeseca kazne zbog gluposti koju je napravio“, grmio je Hoeness kojem je možda najbolji odgovor na jučerašnju presicu poslao Lothar Matthäus, proslavljeni njemački reprezentativac koji se kao televizijski analitičar također našao na udaru Bayernovih čelnika.

„Oni su odgovorni za trenutačnu situaciju u Bayernu i stoga nisu zadovoljni izvještavanjem. Očito je da žele preusmjeriti pažnju“, kazao je nekoć veliki nogometaš Bayerna i Intera.

„Mene nisu uplašili, ja ću i dalje govoriti o onom što vidim. To je bit medija i izvještavanja, prosuđivanje i ocjenjivanja viđenog. Ako je nešto dobro, pohvalit ću, ali ako mislim da nešto nije dobro, onda ću kritizirati. To je moj posao i smisao posla kojim se bavim“, zaključio je Matthäus.

Čini nam se da je nekoć najbolji igrač svijeta pogodio u srž stvari. Bayernovih šefovi posljednjih godina povukli su cijeli niz kontroverznih poteza. Dojam je da napadima na druge pokušavaju prikriti vlastite pogreške.

Kad se uzme u obzir kakve su teško shvatljive poteze vukli posljednjih godina, a lista je podugačka, od primjerice smjene Heynckesa nakon osvajanja trostruke krune do prodaje Kroosa te forsiranja Robbena i Riberyja nauštrb Comana i Douglasa Coste, nije preveliko iznenađenje što je Bayern opet upao u krizu koja bi ovaj put mogla imati dublje posljedice. Za to sasvim sigurno nisu krivi mediji.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider