Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bivši igrač otkriva

Poznaje stanje u Bayernu i tvrdi da Kovač nije glavni krivac: ''Meni je to sve čudno''

Niko Kovač ipak je dobio malo potpore u ovim teškim trenucima za njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je u krizi i to je svima poznato, no gdje je zapelo? Većinu kritika zaradio je Niko Kovač, što i nije toliko čudno nakon četiri utakmice bez pobjede. Ali ima i druga strana priče koju je medijima otkrio jedan bivši igrač kluba, danas trener u australskoj A league.

Markus Babbel, čovjek koji je u devedesetima skupio više od 200 nastupa za Bayern u sedam godina koliko je proveo u Münchenu, zna kako tamo stvari funkcioniraju. On smatra kako se Niki Kovaču crno piše. Problem je, tvrdi, u neviđenom pritisku.

''Ne samo onom koji stvaraju mediji već i onom iznutra. Znam to još iz svojeg vremena u Bayernu, a ništa se nije promijenilo.''

Igrači ''plaču'' u uredima

Babbel kaže da igrači tamo mogu vrlo lako ''izbušiti'' trenere.

''Igrači imaju pristup kod Hoenesa i Rummeniggea. A vi kao trener onda nemate šanse jer oni tamo odlaze plakati. To je najveći problem. Ako te ta dvojica u uredu ne podržavaju, nemaš nikakve šanse.''

Babbelu nije jasno kako je Bayern odjednom stao.

''Za mene to nije normalno. Ne možeš krenuti sa sedam pobjeda i onda odigrati remi s Augsburgom. Mogli su pobijediti, ali je sve krenulo loše od Neuerove greške. Ne znam. To je sve čudno. Ne znam što se dogodilo. Znam da su igrači dobri i da imaju dobrog trenera. Ako mogu surađivati zajedno, dignut će se i vratiti pobjedama.''

Kad se igrači okrenu protiv tebe

Babbelove riječi sjest će dobro svima onima koji su nakon nekoliko loših rezultata Bayerna iznijeli teoriju po koju igrači Bayerna ''buše'' Kovača. Navodno su se neki igrači žalili na minutažu, drugi na preteške treninge i odnos koji je bio pomalo oštar od strane trenera.

Nešto se slično dogodilo Kovaču u hrvatskoj reprezentaciji. S jedne strane kao da je nedostajalo socijalne vještine za rad s velikim zvijezdama, a s druge nedovoljno poštovanja prema treneru koji još nije napravio nešto veliko kao trener.

Uglavnom, Babbel u ovom slučaju, ali i nekim drugima, prstom upire u razmažene zvijezde.

''Nije to samo problem u Bayernu ili Manchester Unitedu. Igrači kao da ne poštuju klub za koji igraju. Ili novac koji zarađuju. Ne daju sve od sebe, a to nije profesionalno'', smatra Babbel.

''Gledajući ovako sa strane, čini mi se da je momčad Bayerna malo prestara. Dugo igraju zajedno i ne izgledaju dovoljno gladno. Predugo su već u klubu, nemaju svježine. Možda je i to jedan od razloga što stvari ne funkcioniraju'', rekao je aktualni trener West Sydney Wanderersa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider