Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koju će zvijezdu prodati?

Ma kakvo izbacivanje iz Lige prvaka: PSG dovršio novi spektakularni transfer?

Bogati pariški klub navodno je uspio dogovoriti igrača kojeg želi pola Europe.

Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

O PSG-u se u posljednje vrijeme dosta pisalo u kontekstu ponovnog otvaranja istrage UEFA-e zbog mogućeg kršenja Financijskog fair-playa. Dva megalomanska transfera, Neymara, Mbappea, opet su pod povećalom nakon objavljenih dokumenata zviždačke platforme Football Leaks.

Podsjetimo, najspornija točka su prihodi PSG-a koje je fiktivno ''upumpao'' sam vlasnik. Državne katarske firme čine dobar dio sponzora pariškog kluba čiji je vlasnik ista ta država. Prava cifra rashoda za sezonu 2016/2017 bila je 84 milijuna eura, a dopušteno prekoračenje po FFP-u je do 30 milijuna.

Francuski L'Equipe pisao je da PSG mora namaknuti čak 150 milijuna eura godišnjih prihoda kako bi nadoknadio transfere Neymara iz 2017. i Mbappea iz 2018. godine. Katarski šeici morat će pronaći nove i realne sponzore, a sve pod povećalom javnosti i UEFA-e.

Frenkie de Jong i Abdelhak Nouri (Foto: AFP) Frenkie de Jong i Abdelhak Nouri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG dobio bitku za De Jonga

Pariške šeike to ne brine. Očito opet imaju nekog asa u rukavu jer vodeći nizozemski dnevnik De Telegraaf donosi ekskluzivnu informaciju prema kojoj Frenkie De Jong prelazi na Park prinčeva za 75 milijuna eura. Klubovi su se navodno sve dogovorili iako službene potvrde naravno još uvijek neće biti.

Ovaj 21-godišnji veznjak kojeg je silno želio dovesti Pep Guardiola u Manchester City, ali i Barcelona i Bayern u paketu sa suigračem De Ligtom, postat će najskuplji nogometaš u povijesti nizozemske lige, dok će svome klubu osigurati miran san u sljedećim godinama.

Treba tek vidjeti kako će Paris St-Germain namaknuti sredstva za ovaj transfer, ako znamo za probleme navedene na početku teksta. U prodaju bi trebali mnogi igrači, prvi od njih Adrien Rabiot, kojeg žele Bayern, Juvetnus i Barcelona.

No morat će PSG prodavati i neke druge zvijezde poput Angela di Marije i Juliena Draxlera. Možda bi njihov problem s UEFA-om mogla riješiti prodaja jedne od triju najvećih zvijezda. Kylian Mbappe to sigurno neće biti, a vidjet ćemo hoće li Neymar htjeti napustiti Pariz ili će možda šeici odlučiti prodati Edinsona Cavanija.

Kako je došlo do bolnog pada i zašto su pred nekoć moćnim Hajdukom ključni mjeseci Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Igor Štimac (Provjereno) +4 Hajduk
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider