Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
živi bili pa...

PSG se ipak nije izvukao: Prijeti im novi skandal, čak i izbacivanje iz Lige prvaka!

Francuski L'Equipe piše kako UEFA opet otvara istragu oko sumnjivih transfera Paris St-Germaina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije još gotovo, PSG se nije izvukao, sukus je to današnjeg teksta u L'Equipeu koji bi trebao zabrinuti katarske šeike na čelu PSG-a. Navodno je moguće i izbacivanje Parižana iz Lige prvaka, iako nam je teško povjerovati u to.

Nakon što je Football Leaks u europsku javnost plasirao informacije po kojima je jasno vidljivo kako je PSG na neki način zaobišao pravila UEFA-ina Financijskog fair-playa, iz krovne europske nogometne organizacije najavili su ponovno otvaranje već završenog slučaja.

Opet će se istraživati sponzorski ugovori države Katar, koja je i vlasnik PSG-a, te sporni megalomanski transferi Neymara i Mbappea, dva najveća u povijesti nogometa.

Podsjetimo, UEFA je već jednom ponovo otvorila ''slučaj PSG'', a posebno su razvoj situacije pratili u Madridu. Real je bio spreman na kupnju Mbappea krajem kolovoza ukoliko UEFA poništi transfer iz Monaca u PSG.

Najspornija točka su prihodi PSG-a koje je fiktivno ''upumpao'' sam vlasnik. Državne katarske firme čine dobar dio sponzora pariškog kluba čiji je vlasnik ista ta država. Prava cifra rashoda za sezonu 2016/2017 bila je 84 milijuna eura, a dopušteno prekoračenje po FFP-u je do 30 milijuna.

PSG je zbog kršenja FFP-a bio kažnjen 2014., a budući da je recidivist, mogao bi biti kažnjen i najgorim mogućim scenarijem - izbacivanjem iz europskih natjecanja.

Što se tiče budućnosti, PSG mora namaknuti čak 150 milijuna eura godišnjih prihoda kako bi nadoknadio transfere Neymara iz 2017. i Mbappea iz 2018. godine. Katarski šeici morat će pronaći nove i realne sponzore, a sve pod povećalom javnosti i UEFA-e što se, piše L'Equipe, zasad čini nemogućom misijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider