Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koja je to igra...

Otkrivena pozadina transfera Mbappea: On je odbio Real, a PSG njegove sulude zahtjeve

Zahvaljujući Football Leaksu saznali smo i neke detalje drugog najvećeg transfera u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se nogometna Europa zabavljala prvim ovotjednim utakmicama Lige prvaka, u javnost je plasirana nova doza informacija koje platforma Football Leaks dijeli odabranim medijima diljem Europe predvođene njemačkim Der Spiegelom.

Nakon što smo već vidjeli kako je UEFA na razne moguće načina pokušala ''umiti'' sliku o PSG-u i Manchester Cityju, koji iz sezone u sezonu upumpavaju veliki novac svojih arapskih sponzora naočigled zaobilazeći pravila Financijskog fair-playa, sada su otkriveni neki detalji transfera Kyliana Mbappea.

Podsjetimo, najbolji mladi nogometaš svijeta prešao je pretprošlog ljeta iz Monaca u PSG. Prvo se radilo o posudbi kako bi se zaobišao spomenuti UEFA-in FFP, a onda je aktiviran četverogodišnji ugovor u transferu vrijednom 180 milijuna eura.

Mbappe odbio odlazak u Real koji je nudio više

No dokumenti koje je dostavio Football Leaks otkrivaju kako je Mbappe godinu prije odlaska iz Monaca bio jako blizu prelaska u Real. Upravo se o ''sigurnom'' prelasku u Real i pisalo u španjolskim i francuskim medijima, ali dogodio se nagli obrat.

Prema L’Equipeu, 20. srpnja 2016. dogovoren je transfer Mbappea u Real Madrid za čak 214 milijuna eura! No navodno je sam Mbappe odbio prelazak u klub koji je volio te odabrao klub iz grada u kojem je rođen. Naravno, u pitanju je bila plaća. Prihvaćen je godinu kasnije transfer u PSG u vrijdnosti od 180 milijuna.

Der Spiegel je donio detalje tog transfera. Kylian i Wilfrid Mbappé u ljeto 2017. tražili su od Parižana na sastanku ukupno 55 milijuna eura neto, pet za sami potpis kao bonus te 50 milijuna ukupno kroz plaće u sljedećih pet godina (posudba + četiri godine ugovora).

PSG odbio sulude zahtjeve

Njemački list piše da Mbappe ipak nije dobio sve što je htio. PSG je odbio nekoliko stavki u ugovoru. Jedna je bila vezana za automatsko povećanje plaće u visini najplaćenijeg igrača u klubu u slučaju osvajanja Zlatne lopte. Druga je pak vezana za korištenje privatnog aviona 50 sati u godini.

Još jedna stvar je otkrivena u dokumentima Football Leaksa, a zvuči gotovo nevjerojatno. Superagent Jorge Mendes zaradio je od transfera Mbappea u PSG najmanje sedam milijuna eura. Misterij je zašto bi Mendes dobio pravo bogatstvo za transfer igrača kojeg uopće ne zastupa.

Špekulira se kako je portugalski nogometni mešetar vjerojatno radio na priči o odlasku u Real, što je sigurno podiglo cijenu u pregovorima s PSG-om, piše Der Spiegel.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider