Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nude velik novac

Slaže se ''novi Bayern'', a u njemu će možda biti dvojac o kojem svi pričaju: Akcija je već pokrenuta

Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt velika su želja minhenskog Bayerna.

Momčad Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dugo Nizozemci nisu imali dvojicu igrača oko kojih se dignula tolika pompa. Ajaxovi Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt posljednjih su mjeseci toliko medijski eksponirani da je gotovo nemoguće da i sljedeće sezone ostanu na Amsterdam Areni.

To se zasigurno neće dogoditi. Iako se radi o vrlo mladim nogometašima, Ajax nije dovoljno financijski moćan da može oduprijeti takvom hypeu. I, vjerujte, to nije naručena pompa koju stvori nekoliko novinara bliskih nekom klubu, već zbilja prava zaljubljenost mnogih trenera i sportskih direktora u ovaj čudesni Ajaxov dvojac.

21-godišnji Frenkie De Jong, koji nije izdanak Ajaxove škole, sjajan je zadnji vezni čije je umijeće iznošenja lopte fasciniralo mnoge. Dvije godine mlađi Matthijs de Ligt fascinira sigurnošću koju pruža na poziciji stopera sa svega 19 godina.

Frenkie de Jong (Foto: AFP) Frenkie de Jong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern slaže novu momčad, a oni su prva meta

Manchester City, Barcelona, PSG i ostali europski bogataši prate De Jonga i De Ligta u stopu. Sve se više piše kako bi dvojac mogao biti u paketu, a za takav je scenarij jako zainteresiran Bayern. U Münchenu su napokon shvatili da moraju stvoriti novu, mlađu momčad i spremni su izdvojiti velik novac.

Navodno će se nakon ove sezone Bavarci riješiti senatora Riberyja i Robbena, ali i Javija Martineza, Matsa Hummelsa, Jeromea Boatenga i još poneke zvijezde na kojima planiraju zaraditi određeni novac. Mediji u Njemačkoj pišu kako je čak 150 milijuna eura Bayern spreman dati za nizozemske klince, a to će uzbuniti Barcu, Man City i ostale koji su zasad najviše pokazali zanimanje za ovaj dvojac.

Trener Ajaxa Eric ten Hag radio je u Münchenu prije tri godine kao trener druge momčadi. Bavarci imaju izravnu vezu do Amsterdama i nadaju se kako će već započeta akcija na kraju uroditi plodom.

''Mogu reći Bayernu kako nema otkupnih klauzula. Cijenu određuje Ajax, a ona će barem dati klubu sigurnost u narednim godinama. Najbogatijih šest klubova Europe želi Frenkieja i Matthijsa. Ja bih htio da ostanu, ali nisam onaj koji sanja'', rekao je Ten Hag.

Osim stopera i zadnjeg veznog, Bayern traži desnog beka. Mediji pišu kako je prelazak 22-godišnje francuske senzacije sa Svjetskog prvenstva Benjamina Pavarda već dogovoren sa Stuttgartom za 30-ak milijuna eura.

Na meti je i naš Ante Rebić, ali još više njegov suigrač iz Frankfurta Luka Jović. Bayern se pomlađuje, a ako želi najbolji tretman tog procesa, morat će izdvojiti rekordan novac.

Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider