Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta situacija

Visoke tenzije na treningu PSG-a: Kako je Neymar izgubio tri milijuna eura i zašto se očajnički želi vratiti u Barcelonu

Na treningu PSG-a u Kini nije se dogodio bliski susret Neymara i sportskog direktora Leonarda…

Galerija Dječak u Neymarovu dresu u fan shopu Barcelone (Foto: AFP) Lionel Messi, Neymar, Dani Alves i Luis Suarez (Foto: AFP) Dybala i Neymar u duelu za loptu (Foto: AFP) +6 Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP)

Sapunica Neymar približava se vrhuncu. Zasad je još uvijek pat pozicija, ali rasplet bi se mogao dogoditi u sljedećih desetak dana. PSG je navodno postavio ultimatum Barceloni do 10. kolovoza.

Ako nas pitate, teško da će se priča rasplesti do tog datuma, ali sve je moguće. Uglavnom, Brazilac još uvijek nije riješio svoju zamršenu situaciju.

Što se krije iza sukoba kakav se ne pamti? Osveta, dokaz moći i pljuska u lice Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Pini Zahavi i Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) +1 Neymar (Foto: AFP)

Neymar želi u Barcelonu, Barcelona želi njega, ali Katalonci nemaju dovoljno keša. PSG traži isplatu u gotovini i ne zanima ga trampa, koju predlaže Barcelona.

Mbappe: Volio bih da Neymar ostane

U transfernu trakavicu uključio se i Kylian Mbappe, svjetski prvak s Francuskom, najbolji mladi nogometaš svijeta i superzvijezda PSG-a.
Mbappe se dosad držao po strani, no odlučio je progovoriti.

„Volio bih da Neymar ostane. On dobro zna što mislim o njegovoj situaciji. Razgovarali smo o tome s puno povjerenja. Ja ga respektiram i divim mu se kao nogometašu“, izjavio je Mbappe na press-konferenciji u Kini, gdje se PSG nalazi na pripremama za iduću sezonu.

Ajax prihvatio ponudu Reala za Van de Beeka: Stiže Nizozemac, Pogba otpada? Donny van de Beek s Tadićem i Huntelaarom (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP) +1 Donny van de Beek slavi pogodak (Foto: AFP)

Na tu temu oglasio se i trener PSG-a Thomas Tuchel. Njemački stručnjak očekuje ga u momčad na otvorenju prvenstva s Nimesom 11. kolovoza.

„Neymar je s nama, željno iščekujemo njegov povratak u momčad. On obožava nogomet. Kada je na travnjaku, uvijek daje sve od sebe. Na današnjem treningu vidio sam ga u punom izdanju. Trenirao je jako dobro s ostatkom momčadi“, kazao je Tuchel.

Ultimatum Parižana

Logično je što Parižani prije početka prvenstva žele znati na čemu su. Zato i jesu postavili rok Barceloni do 10. kolovoza da pronađe novac ili odustane od transfera.

Barca prodala još jednu zvijezdu: Pala odluka tko je sljedeći – Rakitić ili Vidal Ivan Rakitić, Jordi Alba i Arturo Vidal (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) +6 Neymar i Rakitić iz vremena kad su nosili isti dres (Foto: AFP)

Sportski direktor PSG-a Leonardo stigao je u pripremni kamp Parižana u kineskom Shenzhenu. Jučer su francuski i španjolski mediji pisali da će se sastati s Neymarom kako bi mu prenio prijedlog čelnika kluba.

Naime, Leonardo je navodno trebao predložiti Neymaru da ostane još jednu sezonu u PSG-u, a Parižani će mu se odužiti tako što će mu sljedećeg ljeta dati slobodne ruke da pronađe novi klub.

Čini se da još nije došlo do sastanka, kamoli dogovora. Dapače, tenzije između Leonarda i Neymara još su se pojačale.

Barca slaže najjači napad u povijesti: Nova formacija za četiri superzvijezde i nepravda prema Rakitiću Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP) Ronaldinho, Messi i Eto\'o (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +1 Frenkie De Jong (Foto: AFP)

Leonardo je po dolasku u kamp pozdravio ponaosob sve igrače i članove stručnog stožera osim Neymara. Izvješća kažu da je izbjegao bliski susret sa svojim sunarodnjakom koji kroji sportsku politiku pariškog kluba.

Visoke tenzije na treningu PSG-a: Neymar izbjegao Leonarda

Neymar je odradio prvi kompletni trening s momčadi otkako se priključio pripremama, na koje je zakasnio tjedan dana.

Simptomatično je da nije odigrao ni minutu u četiri dosadašnje pripremne utakmice, a neće ga biti u postavi ni u subotu protiv Rennesa. Riječ je o utakmici francuskog Superkupa koja se zbog marketinških razloga igra u Shenzhenu.

U PSG-u dosta neuvjerljivo objašnjavaju da se Neymar još nije oporavio od ozljede gležnja koju je zaradio u prijateljskoj utakmici Brazila i Katara uoči ovogodišnje Copa Americe.

PSG ima prijedlog za rješenje krize: Evo što nude Neymaru i što traže od Barcelone! Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Lionel Messi, Neymar, Dani Alves i Luis Suarez (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +3 Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP)

Spekulira se da se zapravo radi o tihom bojkotu Brazilca. Prilično je očito da Neymar pokušava prisiliti PSG da ga pusti u Barcelonu. Koristi već oprobani recept nogometnih zvijezda kada žele prijeći u drugi klub.

Katalonski Sport opetovano piše da je Neymar čvrsto odlučio prijeći u Barcelonu i da vjerojatno neće prihvatiti ponudu PSG-a. Budući da su ga uzeli na zub i navijači i francuski mediji, Brazilac je mišljenja da bi još jedna sezona na Parku prinčeva bila teško mučenje za njega.

Neymar izgubio tri milijuna eura

Vjeruje da bi svi čekali njegov krivi korak da ga razapnu i optuže ga za eventualno loše rezultate kluba. U takvoj atmosferi teško bi mu bilo igrati, ne samo njemu nego i cijeloj momčadi.

Neymar ne želi da mu se ponovi prošla sezona kada je bio dežurni krivac u Parizu. Ne želi da na sličan način izgubi još jednu sezonu, piše Sport, koji je u pravilu najbolje informiran o Neymaru.

"Bomba" iz Italije zaljuljala Barcu: Juve se sprema iskrcati bogatstvo i još jednom šokirati svijet Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) +4 Neymar (Foto: AFP)

Odluka da napusti PSG sazrjela je i zbog toga što je shvatio kako će u pariškom klubu teško doći do Zlatne lopte, što mu je i bio jedan od motiva da prijeđe u PSG. Uz novac, naravno. Kako su katalonski mediji pisali u nekoliko navrata, Neymar se pokajao pred bivšim suigračima.

Lionelu Messiju i ostalim senatorima Barcelone priznao je da je napravio veliku pogrešku kada je odlučio napustiti Camp Nou. Kazao im je da je shvatio kako PSG i francuska liga nisu na razini Barcelone i španjolske lige, da se tamo ne igra nogomet koji njemu najviše odgovara.

Messi naložio da ga vrate

Nije mu se previše svidio ni Pariz kao grad. Barcelona mu je zbog svoje klime i mentaliteta ljudi puno privlačnija. U Barceloni se jednostavno bolje osjećao po svim pitanjima, od nogometnih do životnih.

Messi je prihvatio ispriku. Navodno je upravo slavni Argentinac najveći zagovornik Neymarova povratka u Barcelonu. Da nije tako, teško bi ga Barca htjela vratiti nazad nakon svega što joj je priuštio. Zna se koliku težinu ima Messijeva riječ na Camp Nou. Ona je skoro pa zakon.

Neymar provocira, Messi stišće: Barca ponudila PSG-u dvije skupocjene zvijezde plus keš Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +4 Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP)

Naravno da financijski aspekt cijele priče nije beznačajan. Iako će Neymar morati pristati na manju plaću u Barceloni, ne mora značiti da će manje zarađivati.

Neymar je prvi put nakon nekoliko godina ispao iz užeg popisa kandidata za FIFA-inu nagradu The Best. Njegovo ime nije se našlo na popisu desetorice kandidata. Samo time je izgubio tri milijuna eura bonusa. Tako mu stoji u ugovoru, otkriva madridski As.

Neymar zaključio da mu je bolje u Barceloni

Osim toga, budući da je Barcelona marketinški puno privlačnija od PSG-a, gubitak na plaći vjerojatno će nadoknaditi pojačanima marketinškim aktivnostima. Ukratko, Neymar je došao do zaključka da su daske Camp Noua puno blještavije od onih na Parku prinčeva.

Vjerojatno je zaključio da mu je bolje biti u sjeni Messija i nadati se da će iz nje izaći kada kucne povoljan čas, nego da se nada kako će Ligu prvaka osvojiti s PSG-om, što se zasad pokazuje kao uzaludnim očekivanjem.

Neymar se vratio i odmah razbjesnio Parižane: Opaka provokacija i misterij ukradenog intervjua Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +5 Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP)

No nitko mu ne može jamčiti da će i s Barcelonom još jednom osvojiti najelitnije klupsko natjecanje, a prevrtljiv kakav jest, tko zna što će mu pasti napamet za godinu ili dvije ako mu se ne ispune očekivanja.

Toga se mnogi pribojavaju i na Camp Nou. Pojedini čelnici Barce javno su to rekli, neki su čak odstupili sa svojih pozicija, no čin se da je predsjedniku Barcelone Josepu Mariji Bartomeu jedino doista važno što kaže Messi. A Argentinac je podigao ruku za Neymara i time je, čini se, priča zaključena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider