Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi ispad Brazilca

Neymar se vratio i odmah razbjesnio Parižane: Opaka provokacija i misterij ukradenog intervjua

Neymar se vratio u Pariz, ali i dalje izaziva kontroverze...

Galerija Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +5 Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP)

Nakon što je propustio početak priprema za novu sezonu i time razljutio čelnike PSG-a, Neymar se jutros konačno vratio u Pariz. Brazilac je snimljen u trening-kampu pariškog kluba, najviše je radio u teretani.

Još uvijek nije jasno hoće li Brazilac biti spreman za prve prijateljske utakmice pariškog kluba i hoće li uopće putovati s momčadi na azijsku turneju.

Neymar se vratio u Pariz, ali i dalje izaziva kontroverze. Parižanima je digao kosu na glavi izjavom u posljednjom intervju koji je osvanuo na društvenim mrežama.

Novi ispad prevrtljivog Brazilca

Na pitanje koji mu je najdraži trenutak u karijeri, Neymar je bez krzmanja odgovorio da je to pobjeda Barcelone od 6:1 nad PSG-om u Ligi prvaka. Barcelona je na taj način nadoknadila zaostatak od četiri gola razlike iz prve utakmice u Parizu, a Neymar je postigao dva pogotka na toj utakmici.

Na pomolu senzacionalan transfer: Atletico dovodi zvijezdu Real Madrida James Rodriguez slavi pogodak s igračima Reala (Foto: AFP) Pedro Rodriguez s trofejem (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) Lionel Messi i James Rodriguez (Foto: AFP)

„Taj osjećaj koji nas je preplavio kada smo postigli šesti pogodak... Nikada nisam doživio takvo nešto, to je bilo nevjerojatno.“

Ne bi to bilo ništa čudno da Neymar trenutačno ne igra za PSG i da se već tjednima ne spekulira kako želi napustiti pariški klub i vratiti se u Barcelonu. Ne treba ni reći da je Neymar je izazvao novu lavinu negativnih reakciji među navijačima PSG.

Ionako nije obljubljen u Parizu, a sada se potrudio, namjerno ili slučajno, da ga još žešće kritiziraju. Neki su mišljenja da je to smišljena provokacija. Misle da je namjerno dao navedenu izjavu jer želi natjerati čelnike PSG-a da ga što prije prodaju Barceloni.

Misterij ukradenog intervjua

Da sve bude još intrigantnije, u isto vrijeme pojavila se informacija koja graniči s teorijom zavjere. Misteriozno je nestao Neymarov opširan intervju za jednu brazilsku televizijsku kuću, a koji je danas trebao biti emitiran.

Intervju je napravljen u dva dijela, a u drugom dijelu Brazilac je otkrio planove za blisku budućnost. Potom je brazilski novinar koji je razgovarao s Neymarom, objavio da je njegovoj ekipi opljačkan automobil u kojem su ostavili kamere i memorijske kartice. E, sad, je li istina ili nije, teško je reći, ali da je čudno, čudno je.

10 godina od Barcine sprdnje na račun Reala: Gdje je danas La Masia? Potrošili su nevjerojatnu svotu! Joan Laporta i Josep Guardiola (Foto: AFP) Ronaldinho, Messi i Eto\'o (Foto: AFP) Xavi (Foto: AFP) +2 Gerard Pique (Foto: AFP)

Francuski mediji objavili su da je Neymar posljednjih dana imao podugačke telefonske razgovore sa sportskim direktorom PSG-a Leonardom, svojim sunarodnjakom i bivšom zvijezdom PSG-a i Milana.

Leonardo mu je rekao da će se njegov transfer u Barcelonu jako teško ostvariti. Sportski direktor PSG-a kazao mu je kako misli da Barcelona ima financijskih problema nakon što je kupili Frenkieja de Jonga i Antoinea Griezmann te da misli kako nema dovoljno novca za njegov transfer.

Višesatni sastanak

Katalonski Sport piše da je Neymar i jutros po povratku iz Brazilac posjetio kancelarije čelnika PSG-a. Još uvijek nema informacija o čemu se točno razgovaralo, ali može se pretpostaviti. Zanimljivo je da je razgovor trajao nekoliko sati.

Neymarov transfer u Barcelonu sve više se komplicira. Pojavile su se i informacije kako španjolske porezne vlasti traže od Neymara da plati 35 milijuna eura dugovanja koja su mu navodno ostala dok je živio u Španjolskoj.

Platili ga kao suho zlato, a sad ga nitko neće: Najveći Barcin promašaj! Momčad Barcelone (Foto: AFP) Phillippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +4 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Poreznici su čak kontaktirali PSG i raspitivali se koliko Neymar zarađuje. Tvrde da mora platiti porez u Španjolskoj jer je u 2017. proveo 183 dana u Barceloni.

Možda Barcelona nema dovoljno financijskih sredstava za kupnju Neymara, ali i dalje ima skupocjen igrački fond. Očito je da Katalonci namjeravaju zaključiti posao razmjenom igrača.

Barca nema novca, ali ima igrače

Uostalom, takav je plan od samog početka, pitanje je samo koliki će biti udio keša u transferu, jasno, ako se transfer uopće ostvari. PSG može lako blokirati transfer ako bude inzistirao na kompletnoj isplati u novcu, no što će Parižani time dobiti?

Isplatili im se držati u kadru skupocjenu zvijezdu koja svim silama želi napustiti klub? Nezadovoljan igrač uvijek je najgora opcija, a još ako vas stoji čitavo bogatstvo, to je mrtvi kapital na kvadrat.

I Barca i PSG igraju veliku partiju pokera. Oba kluba su u fazi kalkulacija. Ulozi su golemi i logično je da će se partija odužiti, vjerojatno će ova sapunica ući u cajtnot. Nije isključeno da će se rješavati u posljednjim satima prijelaznog roka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider