Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će to platiti?

Platili ga kao suho zlato, a sad ga nitko neće: Najveći Barcin promašaj!

Coutinho se nije snašao na Camp Nou pa nije čudno što ga Barca želi prodati...

Galerija Momčad Barcelone (Foto: AFP) Phillippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +4 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Dok se Philippe Coutinho odmara u Brazilu nakon osvojene Copa Americe sa Selecaom, Barcelona traži sve moguće načine da ga se riješi. Naravno, ne pod bilo koju cijenu. Brazilac se nije snašao na Camp Nou pa nije čudno što ga Barca želi prodati.

Katalonci će na kraju balade iskrcati Liverpoolu za brazilskog reprezentativca, računajući i bonuse, oko 160 milijuna eura. Na Transfermarktu stoji cifra od 145 milijuna, ali katalonski mediji ističu da će to na kraju biti petnaestak milijuna više.

Gotovo je: Griezmann službeno u Barceloni! Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Kylian Mbappe (Foto: AFP) +2 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Kako god okrenuli, Coutinho je stajao Barcelonu kao suho zlatu. On je rekordni ulazni Barcin transfer. Došao je u siječnju 2018. zamijeniti Andresa Iniestu, očekivanja navijača bila su golema, a dosad je pružio malo ili ništa posebno. Godinu i pol dana poslije Coutinhovo ime povlači se po transfer listi katalonskog kluba.

Barca nema ponuda za Coutinha

Iako to u Barceloni još uvijek nitko ne želi javno reći, dojam je da bi ga rado prodali. Problem je što zasad nema konkretnih ponuda, piše Mundo Deportivo.

Zidane iznenada napustio pripreme Reala, Man United "poludio" i zakucao Pogbu Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Paul Pogba (Foto: AFP) Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP) +3 Paul Pogba i Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP)

Coutinho očito nije sretan u Barceloni, vjerojatno mu je jasno da je napravio pogrešan potez kada je napustio Liverpool, možda se i kaje, no ima sjajan ugovor s Barcelonom do 2023. i ne misli ga se tek tako odreći.

Brazilčevo ime vrti se u kombinacijama oko Neymarova povratka u Barcelonu. Navodno Katalonci pod račun nude Coutinha i još dvojicu igrača. No to su samo glasine, još nema službene potvrde, a ionako se spekulira da PSG ne želi Brazilca u toj trampi. Parižanima su navodno interesantniji Ousmane Dembele i Samuel Umtiti, a ostatak žele u kešu.

Najveći promašaj Katalonaca

Spominje se i Manchester United kao jedan od potencijalnih prosaca, no nema konkretnijih poteza. Uostalom, pitanje je bi li Coutinho prihvatio prelazak na Old Trafford kada se zna da je pet godina igrao u dresu najljućeg Unitedova rivala, Liverpoola.

Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Figo i Fani Stipković (Foto: GOL.hr) Luis Figo (Foto: AFP) +1 Luis Figo (Foto: AFP)

Kako trenutačno stvari stoje, Barcelona će jako teško prodati Coutinha za iznos koji bi je zadovoljio, a pretpostavlja se da je to oko 120 milijuna eura. Čini se da u ovom trenutku nema kandidata koji su spremni to platiti.

Nije pretjerano reći da je Brazilac, barem zasad, najveći Barcin promašaj u povijesti. Ako ga Barca samo godinu i pol poslije proda za bitno manji iznos nego što ga je kupila, to će i javno priznati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider