Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo zove frenda

"Bomba" iz Italije zaljuljala Barcu: Juve se sprema iskrcati bogatstvo i još jednom šokirati svijet

Neymarov otac i ujedno zastupnik stiže u Torino na sastanak s čelnicima Juventusa...

Galerija Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) +4 Neymar (Foto: AFP)

Saga Neymar prelazi granice Francuske i Španjolske. Barcelona je i dalje najozbiljniji kandidat, ali PSG intenzivno nudi Neymara i ostalim proscima.

I zato što traži kupca koji ih, za razliku od Barcelone, može isplatiti u kešu, ali i zato što se Parižani ne vole s Kataloncima i Neymara bi radije prodali svakome samo ne njima.

Neymarov otac u Torinu

Odavno se zna da je u igri za Neymara bio i Real Madrid. Navodno Florentino Perez još nije sasvim odustao od te ideje, ali čini se da nije ni previše zagrijan jer Neymar želi prijeći u Barcelonu i ne ide mu se u Madrid. Iznenada se pojavio još jedan moćan prosac.

Neymar provocira, Messi stišće: Barca ponudila PSG-u dvije skupocjene zvijezde plus keš Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +4 Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP)

Talijanski Rai Sport doznaje kako Neymarov otac i ujedno zastupnik planira posjetiti Torino. Navodno bi se trebao sastati sa sportskim direktorom Juventusa Fabiom Paraticijem.

Sastanak je dogovoren, no još se ne zna točan datum i satnica. Uglavnom, dogodit će ubrzo, možda čak večeras ili sutra. Mundo Deportivo javlja da u Barceloni pozorno prate situaciji. Sigurno im nije svejedno.

Sastanak sa sportskim direktorom Juventusa

Rai Sport ističe da to ne znači da će Neymar prijeći u Juventus, ali ni da ne treba odbaciti tu mogućnost. Sastanak bi trebao biti informativne prirode, ali logično se upitati: zašto se sastaju ako nema nikakve šanse da Neymar prijeđe u Juventus?

U najmanju ruku može se zaključiti da je Neymarovima Juve opcija B, a s obzirom na financijske probleme Katalonaca i zaoštrene odnose Barce i PSG-a, nije nemoguće zamisliti da u završnici prijelaznog roka postane opcija A.

Juventus je prošlog ljeta iznenadio nogometni svijet kupovinom Cristiana Ronalda. Stara dama u najvećoj tajnosti odradila je cijelu operaciju. Samo nekoliko tjedana prije objave transfera malo tko je mogao povjeravati da će Juve kupiti Ronalda i osigurati mu astronomsku plaću. Mjesecima se pričalo o PSG-u i Manchester United, a na kraju se dogodio Juve. Kada je grunulo u javnost, mnogi su ostali šokirani.

Juve je već sve iznenadio kupovinom Cristiana Ronalda

Juve je iskrcao 117 milijuna eura odštete Realu, dok je Ronaldo dobio 31 milijun eura neto godišnju plaću. Talijanski velikan time je pokazao da je iznimno financijski moćan i da je u opet stanju parirati najbogatijim klubovima, kao u najslavnije doba Giannija Agnellija, čuvenog L'Avvocata.

Nakon Calciopolija i velike krize u koju je upao Juve, nasljednici iz obitelji Agnelli ponovno su podigli Juventus. Giannijev nećak Andrea Agnelli očito radi dobar posao. Juve pod njegovim vodstvom iz godine u godinu raste i opet je postao jedan od najozbiljnijih „igrača“ na europskoj sceni, dok u Italiji već godinama nema ozbiljnu konkurenciju.

Neymar se vratio i odmah razbjesnio Parižane: Opaka provokacija i misterij ukradenog intervjua Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +5 Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP)

Nakon što je izgubio u dva finala u posljednjih pet godina, Liga prvaka je gotovo opsesivan cilj Juventusa. Taj trofej bio bi kruna renesanse torinskog kluba i šlag na tortu vladavine Andree Agnellija.

Juve opet bogato tržio

Juve se stoga opasno pojačava i ne štedi. U dosadašnjem tijeku ovoljetnog prijelaznog roka Juventus je opet puno trošio. Matthijs de Ligt plaćen je 85,5 milijuna eura. Adrien Rabiot stigao je besplatno iz PSG-a, ali dobio je golemu plaću.

Spekulira se da će zarađivati oko 10 milijuna eura neto godišnje. Kao slobodan igrač stigao je i Aaron Ramsey. Za 22 milijuna eura kupljen je i lijevi bek Rome Luca Pellegrini.

Juve očito ima volje, želje i što je najvažnije novca. No je li Neymar u ovom trenutku ipak preveliki zalogaj za Juventus? Tako se čini, jer PSG traži 300 milijuna eura, a Neymar ima 36 milijuna eura godišnju plaću u pariškom klubu. Čak i ako bi Parižani smanjili potraživanja na 250 milijuna, to bi opet bio rekordni transfer.

Iako se na Juve mora računati, okolnosti su takve da je logično biti skeptičan. Ipak, treba jednu stvar imati u vidu; početkom sljedeće godine u Italiji stupa na snagu takozvani „Beckhamov zakon“, prema kojem će biti značajno smanjeni porezi na plaće nogometnih zvijezda.

Ronaldo "peca" Neymara

To je vjerojatno i jedan od razloga zašto je Ronaldo prešao u Juventus. Kad stupi na snagu taj zakon, talijanski klubovi bit će osjetno konkurentniji na tržištu nogu, a pogotovo Juventus kao najbogatiji i najuspješniji talijanski klub u ovom trenutku.

Uzbuna u Barceloni: Real u tajnosti radi na megatransferu i ima jakog aduta Florentino Perez (Foto: AFP) Florentino Perez (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) +4 Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP)

Možda u tom grmu leži zec i odgovor na pitanje zašto se Neymar Sr. uopće sastaje sa sportskim direktorom Juventusa. Izgleda da se ima o čemu raspravljati. Ne treba zaboraviti ni to da su Cristiano Ronaldo i Neymar u jako dobrim odnosima. Ne jednom su pokazali koliko se međusobno cijene i poštuju. Nisu se libili to pokazati ni kada su igrali u Barceloni i Realu.

Stalno kruže glasine da Ronaldo pritišće glavešine Juventusa da mu dovedu najbolje moguće suigrače s kojima će moći pokoriti Europu. Postoje neke naznake da Portugalac preko svojih veza „peca“ Neymara. Ako mu Agnelli isporuči Brazilca, dobit će sve što je mogao poželjeti. Ali isto tako neće više biti nikakvog alibija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider