Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez uzvraća udarac

Uzbuna u Barceloni: Real u tajnosti radi na megatransferu i ima jakog aduta

Predsjednik Reala Florentino Perez želi pomrsiti račune Barceloni...

Galerija Florentino Perez (Foto: AFP) Florentino Perez (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) +4 Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP)

Real Madrid vraća se u igru! Florentino Perez želi pomrsiti račune Barceloni i opet se ozbiljno uključio u utrku za Neymarom, piše katalonski Sport, koji je dosad pokazao da ima najbolje informacije o brazilskom nogometašu.

Sport je prvi nagovijestio Neymarov odlazak u PSG, daleko prije svih, još dok je rivalski Mundo Deportivo tvrdio da je to teška glupost. Prvi je u eter plasirao i priču da se Neymar želi vratiti u Barcelonu. To navodi na zaključak da Sport ima izravan kontakt s Neymarovima i stoga je najbolje obaviješten.

Real još uvijek želi Neymara

Katalonski dnevnik piše kako su čelnici Barcelone doznali da se najveći rival opet pokušava ubaciti u igru i preoteti im Brazilca. S obzirom na to kakvi su odnosi između Barcelone i PSG-a, a jako su loši, nije teško zaključiti da bi Parižani radije prodali Neymara Realu, ako ga već moraju prodati. Međutim, najviše ovisi o igraču. Ako Neymar želi prijeći isključivo u Barcelonu, PSG ga neće moći prodati Realu.

Što se krije iza sukoba kakav se ne pamti? Osveta, dokaz moći i pljuska u lice Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Pini Zahavi i Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) +1 Neymar (Foto: AFP)

U Barceloni su digli mjere predostrožnosti, naćulili su uši prema Madridu, oglasili su uzbunu, ali navodno još ne paničare. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu uvjeren je da Neymar neće pogaziti riječ, no zrno sumnje sigurno postoji.

Nisu li Katalonci vjerovali Neymaru da će produljiti ugovor s Barcelonom i da neće prijeći u PSG? Neki čelnici Barcelone sami su kazivali da su ih Neymarovi prevarili. Nekoliko dana prije transfera jedan od čelnika trubio je kako je 200 posto siguran da Neymar ostaje u Barceloni.

Sjeme sumnje

Navodno su Neymarovi obećali da ostaju. Kada je pak Brazilac objavio da prelazi u PSG, mnogi su u Barceloni ostali šokirani. Čelnici Barce nisu krili razočaranje. Dobili su veliki novac, ali ostao im je gorak okus u ustima. Nameće se logično pitanje: Zašto se priča ne bi ponovila? Tko kaže da se Neymar opet neće predomisliti? Čelnici PSG-a računaju upravo na taj scenarij.

"Svima je jasno da on želi otići, no nije rijetkost u nogometu da se jedan dan kaže jedno, a drugi dan nešto sasvim drugo. To zvuči nevjerojatno, ali je tako. Razgovarali smo s njegovim zastupnicima. Svi sve znaju, naša je pozicija jasna: on ima ugovor s nama još tri godine i do tada je naš igrač. Dok ne primimo službenu ponudu, nemamo o čemu razgovarati", izjavio je sportski direktor PSG-a Leonardo.

Mislite da je lako prodati nogometnu zvijezdu? Svjetske su klase u izlogu, ali ponuda nema Christian Eriksen (Foto: AFP) Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +1 Neymar u dresu Barcelone (Foto: AFP)

PSG također igra igru. S Parka prinčeva šalju signale kako sumnjaju da Barcelona zapravo i nema namjeru kupiti Neymara, nego da je njezina prava intencija pomutiti atmosferu na Parku prinčeva. Na taj način žele posijati sjeme sumnje u redove Neymarovih, žele ih navesti da posumnjaju u iskrene namjere Barcelone.

Perezova varka

Ako i ne ostane u PSG-u, Parižani ostavljaju dojam da bi ga radije prodali bilo kome, samo ne Barceloni. U Madridu su shvatili poruku. Sport piše kako Florentino Perez ovaj put radi u najvećoj tišini.

Prije nekoliko dana madridski mediji plasirali su vijest kako je Real definitivno odustao od Neymara. Neki su mišljenja da je to bila samo taktička varka Madriđana. Perez si je na taj način osigurao mir i vrijeme, a vjerojatno je htio i uspavati Katalonce.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)

Ključni je Perezov adut taj što može ponuditi Neymaru osjetno bolju plaću nego što mu nudi Barcelona. Neymar u ovom trenutku ima 36 milijuna eura neto godišnju plaću u PSG-u.

Ako se želi vratiti u Barcelonu, mora pristati na desetak milijuna eura manju plaću te odustati od tužbe koju je pokrenuo protiv nje, a u kojoj traži isplatu 26 milijuna eura zaostalih bonusa. Znači, Neymarovi se moraju oprostiti od velikog iznosa ako žele natrag u Barcelonu, a nadaleko je poznata njihova glad prema šuštavim papirićima.

Ponuda koju neće moći odbiti

Treba li podsjetiti na koji je način Barcelona otela Neymara iz Perezovih ruku dok je još bio u Santosu? Već je potpisao predugovor s Realom, madridski mediji bili već su objavili da dolazi u Real, a onda se uplela Barcelona, odnosno tadašnji predsjednik Sandro Rosell, koji ga je iščupao iz ruku Madriđana ponudom koju nije mogao odbiti.

Rosell je platio visoku cijenu, i on i Barcelona i Neymar završili su na sudu. Neki će reći da je to bila slatka Perezova osveta. Da je novac bio ključna stvar u odluci da prijeđe u PSG, ne treba previše objašnjavati.

Zašto bi Neymarovi odjednom promijenili ćud? Perez igra na tu kartu i ne treba ga podcijeniti. Barca je i dalje u prednosti, no možda će Perez Neymarovima baciti na stol ponudu koju neće moći odbiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider