Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio bi to potres

Messiju zbog izjava koje je "svijet morao čuti" prijeti drakonska kazna: Kraj reprezentativne karijere?

Lionel Messi mogao bi zaraditi suspenziju na čak dvije godine zbog svojih poteza u završnici Copa Americe.

Lionel Messi dobiva crveni karton (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema statutu CONMEBOL-a, odnosno Južnoameričkog nogometnog saveza, Lionelu Messiju zbog njegovih izjava nakon poraza od Brazila u polufinalu Copa Americe, crvenog kartona u utakmici za treće mjesto, riječi koje je uputio sucu i odbijanja preuzimanja brončane medalje prijete DVIJE godine suspenzije!

Tako prenose svjetski mediji, a to je i svojom sarkastičnom izjavom za medije potvrdio i predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia:

"Ne mogu ništa reći jer bih mogao dobiti suspenziju na dvije godine."

Podsjetimo, Messi je nakon poraza od Brazila u polufinalu bio vrlo oštar prema CONMEBOL-u.

Lionel Messi dobio crveni protiv Čilea (Foto: AFP) Luda utakmica za treće mjesto na Copi: Messi sjajno asistirao pa dobio crveni, Argentina preživjela divider

"Cijeli turnir sviraju svakakve gluposti, a danas nisu ni pogledali VAR. Nisu nam sudili dva penala. Bilo je tako tijekom cijele utakmice, nama kartoni, njima ništa. To su situacije koje te izbace iz ritma. Ne tražimo isprike, ali nadam se da će CONMEBOL napraviti nešto u vezi s ovakvim suđenjem", zavapio je najbolji igrač svijeta nakon susreta.

U susretu za treće mjesto Messi je bio kreator vodstva Argentine 2:0, a onda je zajedno s Medelom dobio crveni karton u završnici prvog poluvremena.

"Medel uvijek ide do krajnjih granica, ali mislim da bi žuti kartoni riješili ovu stvar. Meni je najvažnije da smo dobro završili turnir, a moje je isključenje možda vezano za ono što sam rekao poslije Brazila", rekao je Messi novinarima poslije susreta nakon kojeg nije želio preuzeti medalju kao znak protesta.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)

"Ne trebamo biti dio njihove korupcije. Prema nama nisu pokazali poštovanje na ovoj Copi. Suci i korupcija, zbog njih mi nismo u finalu. Nadam se da suci i VAR neće utjecati na finale i da će dopustiti Peruu da se bori za naslov. Nije me briga za kaznu. Neka urade što žele, ali istina se morala reći", zaključio je Messi.

Zbog svega izrečenog Messi bi mogao biti suspendiran i do dvije godine.

"U nogometu nekad pobijediš, a nekad izgubiš. Osnova fair-playa je prihvatiti rezultat s poštovanjem. Isto vrijedi za odluke sudaca koji su samo ljudi. Neprihvatljivo je da se za događaje koje su tipične za ovakva natjecanja neopravdano optužuje i dovodi u pitanje integritet Copa Americe. Ovakve su optužbe nedostatak poštovanja prema natjecanju, svim sudionicima i stotinama zaposlenih u CONMEBOL-u", bio je odgovor južnoameričkog saveza.

Lionel Messi (Foto: AFP) Stigao odgovor na teške optužbe Messija i Argentinaca: ''To je neprihvatljivo'' divider

Kada bi zaradio najveću moguću suspenziju, Messi bi propustio kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo 2022. godine, ali i novu Copa Americu koja se igra već iduće godine u Kolumbiji i Argentini.

To se vjerojatno neće dogoditi, jer kakav bi to bio udarac za Argentinu da dvije godine nema na raspolaganju najboljeg igrača. Messi će biti sankcioniran, a bit će zanimljivo vidjeti na koliko dugo.

Nedavno je napunio 32 godine i pitanje je koliko još u sebi ima živaca, želje i volje igrati za reprezentaciju nakon svega što mu se dogodilo u posljednjih pet godina - tri poraza u finalu velikih natjecanja.

Foyth protiv Coutinha (Foto: Screenshot) Tottenhamov branič umirovio Coutinha: "Poslao ga po ćevape" potezom utakmice divider

Roberto Firmino i Gabriel Jesus (Foto: AFP) Brazilu superklasik i finale Cope: Jesus i Firmino utišali Messijevu Argentinu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider