Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova kazna za messija?

Stigao odgovor na teške optužbe Messija i Argentinaca: ''To je neprihvatljivo''

Iz krovne nogometne organizacije Južne Amerike odgovorili su na optužbe koje stižu iz Argentine.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ova će Copa America biti upamćena i po kaosu kojeg je uvođenje VAR-a unijelo na najstarije nogometno kontinentalno natjecanje na svijetu. Najveće su žrtve na kraju ispali Argentinci iako su, primjerice, Urugvajcima u jednoj utakmica pomoću VAR-a poništena čak tri pogotka.

Upravo su se zato i pobunili u Argentini, jer se na ovom prvenstvu baš sve provjeravalo i potom često poništavalo, sve do utakmice polufinale između domaćina Brazila i Argentine. Na utakmici se VAR nije oglasio ni jednom, a bilo je itekako razloga za to. Kasnije su najveći brazilski mediji otkrili kako nije radila komunikacija između sudaca na terenu i onih koji su provjeravali snimke.

Skandal je eruptirao jer radilo se o najvećoj utakmici južnoameričkog nogometa. Vrući temperament ovakve katastrofalne izvedbe ne prašta, prevelik je rivalitet između Brazilaca i Argentinaca da bi oni koji su oštećeni u dvorištu najvećih rivala samo tako prešli preko toga.

Novi skandal na Copi: Nitko ne zna zašto je Messi isključen, on tvrdi da zna Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) Lionel Messi dobio crveni protiv Čilea (Foto: AFP) Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) +2 Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP)

Već danima traje rat između Argentinskog nogometnog saveza (AFA) i krovne nogometne organizacije Južne Amerike (CONMEBOL), a nastavio se i nakon utakmice za treće mjesto u kojoj su Argentinci osvojili broncu nakon pobjede nad Čileom. No sada je bio problem ipak nepravedno isključenje Lionela Messija.

Najveća argentinska zvijezda tvrdi da je možda isključen zbog njegovih ranijih izjava o korupciji u CONMEBOL te guranju Brazila u finale. Odbio je uzeti svoju medalju te medijima ponovio kako ne želi sudjelovati u korupciji u tamošnjem nogometu te kako je cijela stvar velika sramota.

Odgovor je u vidu priopćenja stigao iz CONMEBOL-a.

''U nogometu nekad pobijediš, a nekad izgubiš. Osnova fair-playa je prihvatiti rezultat s poštovanjem. Isto vrijedi za odluke sudaca koji su samo ljudi. Neprihvatljivo je da se za događaje koje su tipične za ovakva natjecanja neopravdano optužuje i dovodi u pitanje integritet Copa Americe. Ovakve optužbe su nedostatak poštovanja prema natjecanju, svim sudionicima i stotinama zaposlenih u CONMEBOL-u'', stoji, između ostalog, u priopćenju.

Argentinci će pak tražiti da se poništi crveni karton Lionelu Messiju te traže suspenzije za suce koji su im, kako tvrde, nanijeli veliku štetu. Sam Messi je rekao da ga nije briga za moguće sankcije zbog njegovih izjava te tvrdi da je svijet to morao čuti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider