Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odbio uzeti medalju

Novi skandal na Copi: Nitko ne zna zašto je Messi isključen, on tvrdi da zna

Ova će Copa America biti obilježena suđenjem i totalnim kaosom koji vlada u CONMEBOL-u.

Galerija Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) Lionel Messi dobio crveni protiv Čilea (Foto: AFP) Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) +2 Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP)

Do kraja Copa Americe ostalla je još samo jedna utakmica, veliko finale između domaćina Brazila i Perua koji nije tamo bio preko 40 godina. Sinoć je Argentina pobjedom protiv Čilea stigla do bronce, utješne nagrade protiv protivnika koji im je na posljednje dvije Copa oba puta na penale uzeo titulu.

A tamo opet pomalo skandalozno suđenje na utakmici Argentine, baš kao i u polufinalu protiv domaćina. Ukoliko Peru ne šokira Brazil u finalu, prva priča ovog prvenstva definitivno će biti sudačke odluke i korištenje VAR-a.

Nakon što su brazilski mediji otkrili kako u polufinalu uopće nije radila komunikacija između sudaca na terenu i onih u VAR sobi, a zbog čega se nisu gledale dvije jako sumnjive situacije na štetu Argentinaca, ovaj put je prašinu podigla odluka suca da isključi Lionela Messija u 37. minuti.

Lionel Messi (Foto: AFP) Stigao odgovor na teške optužbe Messija i Argentinaca: ''To je neprihvatljivo'' divider

Opet se nije gledao VAR

Messi i Čileanac Gary Medel su sudjelovali u jednom incidentu, no snimka nam otkriva kako Argentinac nije udarao suparnika nego se samo čvrsto postavljao dok ga je Čileanac udarao tijelom. Čini se kako su obojica prestrogo isključena te kako bi žuti kartona bio dovoljan, naročito za Messija.

Svijet se čudi zašto je ponajbolji igrač svijeta isključen tek drugi put u karijeri u dresu Argentine, a njegove izjave nakon utakmice još jednom će zadati težak udarac ugledu kontinentalne nogometne organizacije CONMEBOL-a.

''Medel uvijek ide do krajnjih granica, ali mislim da bi žuti kartoni riješili ovu stvar. Meni je najvažnije da smo dobro završili turnir, a moje isključenje je možda vezano za ono što sam rekao poslije Brazila'', rekao je Messi novinarima poslije susreta.

Euforija zahvatila Peru nakon velikog skalpa: Slavilo se čak i u džungli Peruanska navijačica (Foto: AFP) Peruanski navijači (Foto: AFP) Peruanski navijači (Foto: AFP) +1 Peruanski navijači (Foto: AFP)

Optužbe za korupciju i guranje domaćina

A nakon Brazila je poručio kako CONMEBOL, u kojem su Brazilci najutjecajniji, radi sve kako bi domaćin postao prvak. Argentinci su već pomalo frustrirani suđenjem na njihovu štetu protiv domaćina, nekad Čilea, danas Brazila. Vidjet ćemo hoće li oni imati domaćinsko suđenje sljedeće godine, kada su oni domaćini.

''Odlazim miran s prvenstva iako nisam mogao završiti utakmicu. Ni ovaj put se nije gledao VAR, a mogli su vidjeti naknadno da nije trebalo biti isključenja'', rekao je Messi koji nije htio uzetisvoju brončanu medalju.

''Ne trebamo biti dio njihove korupcije. Prema nama nisu pokazali poštovanje na ovoj Copi. Suci i korupcija, zbog njih mi nismo u finalu. Nadam se da suci i VAR neće utjecati na finale i da će dopustiti Peruu da se bori za naslov'',rekao je Messi čije su riječi odjeknule svijetom i zbog čega bi ga CONMEBOL mogao kazniti.

''Neka urade što žele, ali istina se morala reći'', zaključio je Messi.

Brazilski navijač (Foto: AFP) Potvrđene sumnje Argentinaca u veliki skandal: VAR nije ni radio, a krivac je predsjednik Brazila?! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider