Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tri udarca, tri gola

Senzacija na Copa Americi: Peru u finalu nakon 44 godine, "nakantali" branitelja naslova!

Nogometna reprezentacija Perua igrat će u finalu Copa Americe prvi put nakon 1975. godine.

Peruanci slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je bio na pragu ispadanja u skupini, Peru se preporodio i s dvije nadahnute utakmice izborio finale Copa Americe! Nakon što su bili osjetno lošiji od Urugvaja, ali su ga prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Peru je u polufinalu s 3:0 isprašio branitelja naslova Čile

Peru zabijao, Čile promašivao

Čileanci, koji su osvojili posljednja dva izdanja Copa Americe, imali su 65 posto posjeda lopte u svojim nogama, 19 udaraca prema golu, od čega sedam u okvir, ali ništa nisu uspjeli konkretnije napraviti, pa čak ni zabiti gol iz kaznenog udarca duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice. Vargas je pokušao prodati Panenku vrataru Galleseu, ali je Peruanac ostao miran na crti i jednom rukom uhvatio loptu. 

Flores je u 21. minuti doveo Peru u vodstvo nakon lijepog ubacivanja i glavom prenesene lopte na lijevu stranu peterca. U samoj završnici prvog poluvremena vratar Čilea Arias je pogriješio, nepotrebno istrčao prema korner zastavici, odakle je Carrillo vratio loptu na vrh šesnaesterca, a Yotun prizemnim udarcem pronašao put do mreže. 

Čile je nakon toga stiskao, ali do gola nisu mogli. Točku na i velike pobjede stavio je Guerrero u prvoj minuti sudačke nadoknade utakmice. 

Urnebesni Dani Alves "kopirao" Brozovića i pritom molio svece za promašaj Messija Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) +2 Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP)

Nikad nisu poraženi u finalu

Bit će to treće finale Perua na Copa Americi i zanimljivo – nikada nisu poraženi! Osvojili su titule 1939. kao domaćini i 1975. godine.

U finalu će igrati protiv Brazila, koji je u polufinalu s 2:0 nadigrao Argentinu. Podsjetimo, ove dvije reprezentacije igrale su zajedno i u skupini A, kada je domaćin slavio s čak 5:0!

Nakon tog poraza Peru je bio na rubu ispadanja i trebala su mu se poklopiti dva rezultata da bi se našao među četvrtfinalistima Copa Americe.  

Poznata brazilska sutkinja šokirana nemoralnom ponudom, sama objavila detalje Fernanda Colombo (Instagram) Fernanda Colombo (Instagram) Fernanda Colombo (Instagram) +9 Fernanda Colombo (Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider