Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaboravili katastrofu

Brazilu superklasik i finale Cope: Jesus i Firmino utišali Messijevu Argentinu

Gabriel Jesus i Roberto Firmino odveli su Brazil u finale Copa Americe protiv vječitog rivala Argentine.

Roberto Firmino i Gabriel Jesus (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Brazila slavili su u klasiku protiv Argentine u polufinalu Copa Americe s 2:0. Gabriel Jesus doveo je domaćina u vodstvo u 19. minuti kada je iskoristio dodavanje Firmina.

Argentina je potom priprijetila preko Sergija Agüera i Lionela Messija, ali obojici je udarac zaustavio okvir gola. Argentina tako nije pobijedila Brazil na velikom natjecanju od 2005. godine.

Pobjedu Brazila osigurao je Liverpoolov Firmino i tako odveo svoju reprezentaciju u finale Cope. Brazilska pobjeda došla je na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu, istom onom na kojem su doživjeli katastrofu u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. protiv Njemačke.

Najveća zvijezda Argentine Messi, koji je osvojio 29 trofeja s Barcelonom, još nije uzeo jednu veliku titulu s reprezentacijom. Jedini uspjeh bio mu je zlatna medalja na Olimpijskim igrama 2008. Sljedeću priliku imat će već iduće godine kada će Argentina biti domaćin zajedno s Kolumbijom.

S druge strane, Brazil je samo dva puta izgubio u 42 utakmice pod vodstvom Titea, koji je nakon utakmice posebno pohvalio Jesusa.

''Gabriel impresionira sve koji rade s njim jer nikad ne odustaje. Ako ga zamolim da puca 50 puta, napravit će to 51 put'', zaključio je brazilski izbornik.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider