Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
London - Milano - Torino

Tri teškaša blizu realizacije velikog posla: Higuain odlazi, Milan dovodi hit-napadača

Tri europska teškaša pronašla su rješenje koje zadovoljava sve strane.

Gonzalo Higuain (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još prije početka zimskog prijelaznog roka pisalo se da će Gonzalo Higuain pojačati redove Chelseaja.

Londonski klub i nema baš najsretnije opcije na poziciji ''devetke''. Alvaro Moratau lošoj formi je i mogao bi otići, dok je Olivier Giroud vrijedan i koristan igrač, ali istovremeno ne i veliki golgeter – ove sezone zabio je samo jedan gol u 17 nastupa u Premierligi.

U napad bi mogao stići provjereni strijelac Higuain, kojeg je trener Maurizio Sarri vodio u Napoliju. Pod njegovom paskom Higuain je u sezoni 2015./2016. zabio čak 36 golova u prvenstvu.

Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, Chelsea, Juventus i Milan pronašli su rješenje koje zadovoljava sve strane.

Higuain je trenutno igrač Juventusa na posudbi u Milanu, a drugi dio sezone proveo bi na posudbi u Chelseaju. Tamo bi mogao ostati i sljedeće sezone – Chelsea bi imao opciju produžiti posudbu na još jednu sezonu.

Milan bi se zadovoljio s ušteđenih devet milijuna eura, koliko bi ih koštala Higuainova bruto plaća do kraja sezone. Novac bi uložili u hit-napadača Genoe Krysztofa Piateka (23).

Najljepša na svijetu lovi "nestvarni" rekord: Vraća se seksi Amerikanka LIndsey Vonn (Instragram) Lindsey Vonn (Foto: AFP) Lindsey Vonn (Foto: AFP)

Piatek je ove sezone skrenuo pozornost na sebe zabivši 13 golova u Serie A, jedan manje od vodećeg topnika lige Cristiana Ronalda. Povezuje se s mnogim momčadima, pa čak i Real Madridom, a Milan bi, prema pisanju Gazzette, za njega bio spreman izdvojiti oko 40 miljuna eura.

Iz Genoe su potvrdili da je bilo kontakta s Milanom i da će razgovarati nakon Superkupa, u kojem je Milan izgubio od Juventusa. Navodno su zbog dogovora s Milanom odbili West Ham, koji se raspitivao o 23-godišnjem poljskom napadaču.

Najgori Real 21. stoljeća: Porazne brojke sve govore, nova blamaža pokrenula lavinu kritika Luka Modrić i Dani Carvajal (Foto: AFP) Isco (Foto: AFP) Razočarani igrači Reala (Foto: AFP) +3 Razočarani Modrić i suigrači (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider