Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rekordni osmi naslov

Juventus srušio Milan i osvojio Superkup: Ronaldo uzeo prvi trofej sa Starom damom

Juventus je osvojio prvi trofej sezone.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Juventusa po rekordni osmi put postali su pobjednici talijanskog Superkupa nakon što su saudijskom gradu Jeddah pobijedili Milan sa 1:0.

Pogodak odluke zabio je Cristiano Ronaldo glavom na asistenciju Miralema Pjanića u 62. minuti. Portugalac je tako osvojio prvi trofej u dresu torinske Stare dame.

Milan je od 74. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Franck Kessie zbog oštrog prekršaja. Najbolju priliku Rossoneri imali su u 48. minuti kada je Patrick Cutrone pogodio vratnicu.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nije doputovao u Saudijsku Arabiju zbog ozljede lijevog bedra. Premda je dio medija objavio kako će Mandžukić morati na operaciju i kako će pauzirati do konca ove sezone, on je to demantirao.

Dobre i loše vijesti iz Turske: Najveće pojačanje Dinama za povijesni okršaj Nikola Moro (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL) Nikola Moro i Borna Sosa (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

"Naporno radim kako bi se vratio u momčad za nekoliko tjedana," napisao je Mandžukić na Instagramu.

U Saudijsku Arabiju nije doputovao niti veznjak Milana Alen Halilović, koji je u potrazi za novim klubom, dok je Ivan Strinić utakmicu gledao s klupe.

Bila je to druga utakmica u nizu u kojoj je Strinić konkurirao za sastav. Osvajaču srebra s Hrvatskom na svjetskom prvenstvu u Rusiji je ovoga ljeta ustanovljena hipertrofija srčanog mišića pa je morao neko vrijeme prestati sa sportskim aktivnostima.

Treninzima se vratio početkom studenog, a u momčad je uvršten 12. siječnja za Kup susret protiv Sampdorije. Utakmicu je i tada pratio s klupe za pričuve.

Utakmica između osvajača dvostruke krune Juventusa i finalista Kupa Milana igrala se u Saudijskoj Arabiji. Posljednjih godina Talijani Superkup često igraju izvan domovine, pa se tako tri puta igralo u Pekingu, a dva puta u Dohi, a jednom u Šangaju.

Juventus je rekorder s osam pobjeda u Superkupu, Milan je slavio sedam puta, dok Inter ima pet pobjeda.

Hrvatska upisala i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu: A sad - bitka za broj 1! Krešimir Kozina (Foto: AFP) Jakov Vranković (Foto: AFP) Aron Kristjansson (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX