Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inficiran nogometom

Dirljiva zahvala Bryantove supruge Realu i Atleticu: Obje ruke za Milan, anegdota s Ronaldinhom i Messijem ušla u legendu

Real i Atletico u velikom madridskom derbiju odali su počast velikom Kobeju Bryantu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka jučerašnjeg velikog madridskog derbija na Santiago Bernabeu odana je počast Kobeju Bryantu, nedavno preminulom košarkaškom velikanu u tragičnoj helikopterskoj nesreći.

Igrači Reala i Atletica zagrljeni su se postrojili na centru igrališta i zajedno s cijelim stadionom održali minutu šutnje.

Ovo su čekali sedam godina: Real srušio Atletico i zadržao prednost nad Barcelonom

Vanessa Bryant, Kobejeva supruga, zahvalila se objema momčadima objavom posta na Twitteru:

"Još jedna počast iz svijeta nogometa mojem suprugu. Hvala Realu i Atleticu", napisala je.

gol expired Čarobnjak koji je šokirao Engleze i kako su osakatili nogomet: Velikani su nudili brda i doline, ali ostao je rob malog kluba divider

Osim što je bio veliki košarkaš i sportaš, Bryant je bio osvjedočeni ljubitelj nogometa. Malo je reći ljubitelj, bio je obožavatelj, pravi fanatik, ultras... Nogometom se inficirao u Italiji. Znao ga je i dobro igrati. Budući da mu je otac igrao košarku u Italiji, Bryant je odrastao na Apeninima. Bio je veliki navijač Milana, koji mu je priredio dirljiv oproštaj uoči posljednje utakmice talijanske lige na San Siru.

„Da me pitate za koga navijam i odsiječete ruku zato što sam rekao za Milan, ne bih odustao. Opet bih rekao Milan i ponudio drugu ruku“, jednom prilikom kazao je Bryant kada su ga upitali je li istina da je fanatični navijač Rossonera.

gol expired Amerikanac koji živi europski san usprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima divider

Bryant je i tijekom karijere, kad god je uzmogao, svraćao na San Siro kako bi pogledao Milan. Koliko je volio Italiju, govori i podatak da je kćerima dao talijanska imena. Volio je gledati i druge klubove. Posjećivao je Pariz, London, Madrid, a nakon Milana možda najviše Barcelonu. Znao je reći da mu se njezin nogomet najviše sviđa.

Barca i on imali su istog sponzora, pa su imali zajedničke marketinške akcije. Tako je postao veliki prijatelj s Ronaldinhom. Iz njihova druženja ostala je upamćena jedna anegdota, koju je svojevremeno ispričao upravo Bryant. Anegdota koja je ušla u legendu.

Barcelona je svojedobno bila u Los Angelesu na pripremama. Bryant je došao na trening Katalonaca i zapričao se s Ronaldinhom. Sjeli su na klupu i zezali se. U jednom trenutku Brazilac mu je rekao: „Dođi da ti pokažem igrača koji će postati najbolji.“

Bryant kaže da mu je odgovorio: „Ronie, zar ti nisi najbolji? Tko može biti bolji od tebe?“

gol expired Olmo debitirao u važnoj utakmici i skoro odmah zabio: Pogodio stativu u sjajnom nastupu divider

„Kad ti kažem, dođi ovamo“, uzvratio mu je Ronaldinho i pozvao imenom omalenog tinejdžera. Glavom i bradom dotrčao je Lionel Messi.

„Ovaj mali“, pokazao je prstom Bryant vrteći glavom u nevjerici.

„Da, ovaj mali“, uzvratio je Ronaldinho.

Bryant je popričao s razdraganim Messijem, dao mu je nekoliko dobrih savjeta. Objasnio mu je koliko je bitna radna etika. Ukazao mu je da se ne smije nimalo opustiti sad kada je na pragu velike karijere, već da mora još više prionuti radu. Messi je tada imao 17 godina i polako je ulazio u prvu momčad.

Desetak godina kasnije Bryant je ispričao tu priču i zaključio:

„Messi je već sada jedan od najboljih sportaša svih vremena. Upornost, inteligencija s kojom se igra, kao i vještina koju posjeduje, izdižu ga iznad ostalih.“

Stranci u Premierligi Što Brexit znači za engleski nogomet: Prijeti li Premierligi veliki pad u odnosu na najjače lige? divider

Slično se može reći i za Bryanta u košarci. Nakon tragične nesreće u kojoj je poginulo devet osoba, među njima i Bryantova kći Gianna, Messi se oprostio od legendarnog košarkaša dirljivom porukom:

"Nemam riječi... Sva moja ljubav za njegovu obitelj. Bio je zadovoljstvo upoznati te i dijeliti vrijeme s tobom. Malo je bilo takvih genijalaca", poručio je Messi.

Unatoč tomu što je Bryant bio prijatelj Barcelone, Madriđani su mu se poklonili i ukazali mu počast koju zaslužuje. Ide im na čast.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider