Cijeli svijet s nevjericom je dočekao vijest o tragičnoj smrti košarkaške ikone Kobea Bryanta, a osim u Los Angelesu gdje je s Lakersima pisao povijest NBA lige, posebno tužno je ovih dana i u Italiji - zemlji u kojoj je Kobe proveo dobar dio svog djetinjstva.

Kad je Kobe imao šest godina, njegov otac Joe Bryant je po završetku NBA karijere došao na Apenine nastaviti sa svojom karijerom. Igrao je za nekoliko klubova, a grad koji mu je posebno ostao u srcu je Reggio-Emilia.

Dok je njegov otac igrao košarku, Kobe je uživao u bezbrižnom djetinjstvu i zavolio nogomet.

Kako je i sam rekao u brojnim intervjuima, krajem 80-ih godina prošlog stoljeća postao je i ostao veliki navijač Milana u kojem su tada glavnu riječ vodili legendarni Nizozemci Marco van Basten, Ruud Gullit i Frank Rijkaard.

Slavni talijanski klub je na društvenim mrežama, kad je stigla tužna vijest o Bryantovoj smrti, u protekla dva dana s ponosom podsjećamo kako je Kobe bio njihov veliki fan.

Nisu se na tome zaustavili nego su uoči utakmice četvrtfinala Kupa s Torinom, na San Siru kod korner zastavice položili dres s brojem 24 i natpisom "Bryant", a bila je tu i košarkaška lopta i buket cvijeća u bojama LA Lakersa. Tužno, pretužno...

Milan odao počast Kobeu Bryantu
Milan odao počast Kobeu Bryantu (Foto: Twitter)