FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najveći i točka!

Pogledajte nevjerojatan niz velikana koje je Stipe torpedirao u UFC-u: Tko ga više može osporiti?

Popis boraca koje je Stipe Miočić pobijedio od dolaska u UFC 2011. godine je uistinu impresivan.

Ako je uopće bila rasprava o tome tko je najveći UFC-ov teškaš svih vremena Stipe Miočić ju je svojom izvedbom protiv Daniela Cormiera na UFC-u 252 ugasio. On je po šesti put slavio u meču za titulu UFC prvaka, a samo je jednom gubio u toj situaciji (Daniel Cormier 2018. godine).

Miočić je u UFC-u gotovo punih devet godina, a 2021. u listopadu će biti okrugih 10 godina. U tih još uvijek nepunih devet godina Miočić je odradio 17 mečeva, gotovo dva po godini, te upisao 14 pobjeda i samo tri poraza.

Vlado Boban Za našeg novinara koji je uživo razgovarao s Miočićem nema više dileme: "On je najveći svih vremena" divider

U ovih 14 pobjeda koliko je upisao teško je pronaći ijednog borca koji je bio lagan zalogaj za našeg borca. Štoviše, niz boraca koje je pobijedio u ovih devet godina, štoviše nokautirao, je uistinu nevjerojatan i malo se koji čovjek može pohvaliti da je u karijeri poskidao takva velika imena.

Debi je imao 8. listopada 2011. godine, a suparnik mu je bio Joey Beltran. U nastavku ćemo navesti sve borce koje je od svog dolaska u UFC Miočić pobijedio i njihove najveće uspjehe u karijeri, nakon čega će vam biti još jasnije kakva je sve legendarna imena američki borac hrvatskuh korijena poskidao.

gol expired Stipe se vratio kući: Lijepa supruga znakovitom objavom objavila da je kralj sletio divider

Joey Beltran, 8. listopad 2011. godine: Pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom. Beltran je u karijeri nastupao za UFC, Bellator, Strikeforce i King of the Cage, a trenutno je prvak teške kategorije u BKFC-u, odnosno organizacije u kojoj se borci bore bez rukavica (bare knuckle).

Philip De Fries, 15. veljače 2012. godine: Pobjeda nokautom u 1. rundi. De Fries je nastupa u UFC-u Bellatoru i M-1 Globalu, a trenutno je teškaški prvak u najjačoj europskoj MMA organizaciji - KSW-u.

Daniel Cormier uoči četvrte runde Poznati nalazi Cormierovog pregleda oka u bolnici: Stipe i sudac se javno ispričali divider

Shane del Rosario, 26. svibanj 2012. godine: Pobjeda tehničkim nokautom u 2. rundi. Del Rosario je većih uspjeha imao u kickboxingu gdje je postao prvi Amerikanac s titulom prvaka svijeta u Muay Thaiju.

Roy Nelson, 15. lipanj 2013. godine: Pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom. Nelson je bio teškaški prvak IFL Championshipa, prve svjetski prepoznate MMA lige, te se tijekom svoje velike karijere borio u velikom broju važnih mečeva protiv same teškaške kreme poput Juniora Dos Santosa, Franka Mira, Mirka Filipovića, Fabricija Werduma...

Stipe Miočić (Foto: AFP) Stipe Miočić počistio je cijelu tešku kategoriju: Dobro zna što mu sad slijedi, vrijeme je da pokupi vrhnje divider

Gabriel Gonzaga, 25. siječanj 2014. godine: Pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom. Borio se za titulu UFC prvaka, te je 2006. godine postao svjetski prvak u brazilskoj jiu-jitsi. Iako je upisao brojne poraze u karijeri, Gonzagu se smatra velikanom MMA-a.

Fabio Maldonado, 31. svibanj 2014. godine: Pobjeda tehničkim nokautom 1. runda. Nije ostavio značajnije rezultate u MMA ili boksačkoj karijeri, ali se tijekom iste borio protiv Quintona Jacksona, Coreyja Andersona, Fedora Emelianenka, Flovera Teixeire...

Miočić ubada Cormiera u oko Pogledajte Stipin ubod u oko zbog kojeg se žalio Cormier divider

Mark Hunt, 10. svibanj 2015. godine: Pobjeda nokautom u 5. rundi. Ovog čovjeka ne treba posebno predstavljati. Bivši pobjednik K-1 World Grand Prix turnira 2001. godine, poznat i kao "kralj odšetavanja", odnosno borca koji kada zadna završni udarac odšeta od njega i ne napada ga više da bi ga završio.

Andrei Arlovski, 2. siječanj 2016. godine: Pobjeda tehničkim nokautom u 1. rundi. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije koji je dva puta uspješno branio naslov prvaka, te potom dva puta gubio od Tima Sylvije u mečevima za titulu.

Stipe Miočić presica Stipe odradio urnebesnu presicu i pritom urlao na novinare: "Kada sam vidio da sam ga ubo u oko, auuuuuuu" divider

Fabricio Werdum, 14. svibanj 2016. godine: Pobjeda nokautom u 1. rundi. Miočić osvaja titulu UFC prvaka po prvi put i to na domaćem terenu brazilske MMA legende u Curitibi. Werdum je višestruki brazilski, svjetski i europski prvak u jiu-jitsi. Poznat je i kao prvi čovjek koji je slavio protiv do tada nezaustavljivog Fedora Emelianenka, a u karijeri je još slavio protiv boraca popout Caina Velasqueza, Alistaira Overeema, Minotaura Nogueire, Alexandera Gustafssona...

Alistair Overeem, 10. rujan 2016. godine: Pobjeda nokautom u 1. rundi. Bivši prvak Strikeforcea, DREAM-a, pobjednik K-1 World Grand Prix turnira i jedan od svega dvojice boraca koji su istovremeno držali titule prvaka u MMA-u i K-1. U karijeri je odradio nestvarnih 65 MMA okršaja i pritom upisao 46 pobjeda.

gol expired Vatrogasci dali podršku Miočiću i oduševili čelnog čovjeka UFC-a: "Tako je.... cool!" divider

Junior dos Santos, 13. svibanj 2017. godine: Pobjeda tehničkim nokautom 1. runda. Junior dos Santos je bivši UFC prvak teške kategorije koji je u karijeri slavio protiv čak pet UFC-ovih prvaka: Fabricija Werduma, Franka Mira, Caina Velasqueza, Shanea Carwina i Stipe Miočića.

Francis Ngannou, 20. siječanj 2018. godine: Pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom. Najstrašniji nokauter današnjice kojeg je Stipe Miočić "ugušio" hrvanjem i pritom preživio nekoliko velikih swingova i zamaha čvojeka koji je u posljednje četiri borbe slavio protiv Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora dos Santosa i Jairzinha Rozenstruika i pritom ni na jednog nije potrošio više od 71 sekunde. Rozenstruik je trajao 20 sekundi, Velasquez 26, Blaydes 45, a JDS 71 sekundu. Predsjednik UFC-a potvrdio je da je upravo on idući izazivač za titulu prvaka svijeta.

gol expired Objavljene sudačke kartice: Rezultat prve runde kod dvojice djelitelja pravde šokirao mnoge divider

Daniel Cormier, 17. kolovoz 2019. godine i 15. kolovoz 2020. godine: Pobjeda tehničkim nokautom 4. runda i pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom. Cormiera se smatra jednim od velikana slobodne borbe, ali i hrvanja, sporta u kojem je predstavljao SAD na olimpijskim igrama. On je 2018. godine držao pojase UFC prvaka u poluteškoj i teškoj kategoriji, te je do dana današnjeg prvi i jedini koji je uspješno obranio pojaseve u obje divizije.

Prije dolaska u UFC Cormier je bio prvak teške kategorije u Strikeforceu i prvak King of the Cagea. On je jedan od rijetkih, možda i jedini borac koji je osvajao naslove prvaka u svim organizacijama i kategorijama u kojima je nastupio u svojoj veličanstvenoj karijeri. Trilogijskim mečem protiv Stipe Miočića Cormier je obznanio da je to bio njegov posljednji u karijeri.

Prsti u Stipine oči Cormier se žalio na ubod u oko, oduševljeni šef UFC-a ga poklopio: ''Pa obojica su bili ubodeni'' divider

VLADO BOBAN NAKON POBJEDE MIOČIĆA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider