FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najveći će ostati dugo

Stipe Miočić počistio je cijelu tešku kategoriju: Dobro zna što mu sad slijedi, vrijeme je da pokupi vrhnje

Trilogija je završena, ali Stipe Miočić ne ide još u mirovinu.

Stipe Miočić jednoglasno je od medija i samog UFC-a proglašen najvećim teškašem u povijesti. To je bio ulog ovog završetka mitske trilogije s Danielom Cormierom iako možda sam Cormier nije zaslužio takav epitet prije Stipe. Srećom, američki je Hrvat to potvrdio pobjedom u žestokom ratu koji je otišao u svih pet rundi.

Samo je jedan čovjek uzeo pojas čak šest puta u teškoj kategoriji, Randy Couture, ali Stipe je rekorder po uzastopnim obranama titule, a i Cormier je možda imao lakše protivnike u svoje vrijeme. Stipe je slavio u borbama za naslov protiv Fabricija Werduma, Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa, Francisa Ngannoua i dva puta protiv čovjeka kojeg su američki mediji gurali u proglašavanju najvećim, Daniela Cormiera.

Stipe Miočić presica Stipe odradio urnebesnu presicu i pritom urlao na novinare: "Kada sam vidio da sam ga ubo u oko, auuuuuuu" divider

To su imena koja su sami vrh teške kategorije posljednjih pet-šest godina, jedino s kime se nije borio je Cain Velasquez koji je u međuvremenu otpao iz svih kombinacija zbog raznoraznih problema. Osim u borbama za naslov, Miočić je na putu prema vrhu slavio protiv poznatih imena poput Marka Hunta, Roya Nelsona, Andreja Arlovskog i Gabriela Gonzage.

Stipe će još neko vrijeme sloviti kao najveći borac teške kategorije, čak i nakon sljedećeg meča, slavio u njemu ili ne. To će skoro pa sigurno biti revanš protiv gorostasnog Francisa Ngannoua, što je uostalom već najavio i predsjednik UFC-a Dana White iako se Jon Jones odmah ponudio za superborbu i prelazak u tešku kategoriju.

Cijela borba Miočić - Cormier

''Sad samo želim vidjeti svoju kćer'', rekao je Stipe o svojim planovima za nastavak karijere, no na press-konferenciji je na neki način najavio daljnji pohod.

"Imam još jako puno toga za napraviti i dokazati."

Jasno je da nema što više dokazivati, ali takav je Stipe Miočić. Jedino što ga može spriječiti u nastavku karijere je ozljeda oka koju vuče iz okršaja s Cormierom. Razlog je svima poznat, ubodi u oči od strane Amerikanca zbog čega je, između ostalog, pauza između borbi bila godinu dana.

gol expired Nakon veličanstvene izvedbe Miočića prozvali Jon Jones i Francis Ngannou pa se međusobno "potukli" divider

I da se nakon ovog umirovi, Stipi ne bi nitko mogao ništa prigovoriti, otišao bi kao apsolutna legenda, no sigurno da planira u novom spektaklu s Ngannouom, a kasnije možda i Jonom Jonesom, uzeti poveću svotu novaca koja bi riješila egzistenciju njegovoj obitelji.

To su jedina dva meča koja su možda ostala u karijeri Stipe Miočića, dalje od toga ne bi imalo više smisla.

Stručni sukomentator Nove TV Zelg Galešić je jasan:

''Stvari su vrlo jasne. Ngannou je sljedeći izazivač, ali ja se ipak nadam jednom "superfightu", ja se ipak nadam da će UFC radit prema tome da se organizira Jon Jones i Stipe Miočić. Vjerujem da bi to bio meč koji bi svi ljubitelji slobodne borbe htjeli vidjeti. Ipak se radi o dva najdominantnija prvaka trenutno u UFC-u."

No, dođe li do novog okršaja Miočić - Ngannou, ovo su Zelgova očekivanja:

"I Ngannou i Miočić su napredovali iz borbe u borbu. Vidimo Miočić je sve bolji i bolji, Ngannou stvarno jednostavno nokautira svakog tko mu stane na put i gledat ćemo jednu tešku borbu za Miočića. Borbu koju će on opet morat taktički odraditi jer Ngannou se ne smije pružati niti centimetar da se razmaše."

Je li Miočić najveći teškaš u povijesti MMA ili ''samo'' UFC-a?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider