FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tako je, legendo!

VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti!

Stipe Miočić obranio je naslov UFC prvaka i postao najveći teškaš u povijesti.

Cijelu snimku spektakla UFC 252 pogledajte na Novoj TV od 22:45

Stipe Miočić obranio je naslov UFC prvaka! Slavio je protiv Daniela Cormiera jednoglasnom sudačkom odlukom.

Bila je to spektakularna izvedba, taktički jako pametna od američkog borca hrvatskih korijena koji je sada definitivno postao najveći teškaš u povijesti. Nitko mu sada ne može osporiti da je najveći.

Miočić je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio pobjedu, a prema ocjenama dvojice sudaca dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je on dobio tri, a Cormier dvije runde. 

Prsti u Stipine oči Cormier se žalio na ubod u oko, oduševljeni šef UFC-a ga poklopio: ''Pa obojica su bili ubodeni'' divider

Stipe ipak uspio iznenaditi Cormier i to njegovim oružjem

Za razliku od prva dva meča kada je u nekim trenucima, pogotovo na startu, silio protiv Cormiera, Miočić je ovog puta bio vrlo oprezan, ali je istovremeno bio i vrlo opasan. Udarao je s distance, nije dozvolio rušenje Cormieru, iako je ovaj to pokušao napraviti u prvoj rundi, nije se opuštao u klinču što ga je u prvom meču koštalo poraza. 

Bio je to savršeno izvršen plan borbe koji je dogovorio sa svojim timom, iako je nakon pobjede u razgovoru s Joeom Roganom izjavio da u određenim trenucima meča nije imao pojma što radi, odnosno da se bori instiktivno. 

gol expired Miočić nakon pobjede koja ga je upisala u vječnost: ''Jedva čekam vidjeti svoju kćer'' divider

Ono što je bila osjetna razlika u odnosu na prvi meč je pritisak i stiskanje Cormiera uz kavez što Stipe nije često radio u prva dva meča. Sada je to bio standardni dio svake runde, što je u konačnici i DC priznao da ga je iznenadilo.

Cormier se žalio na ubod u oko: "Ne vidim ništa" 

Daniel se nakon meča požalio na jedan ubod u oko, koji se ruku na srce dogodio, nakon kojeg nije vidio ništa do kraja meča. Kazao je da samo vidi crno i ništa više.

Podsjetimo, konstantni ubodi u oči, među kojima se jedan dogodio i danas, su bili specijalnost Cormiera u prve dvije borbe, a nakon druge je Miočić morao i na operaciju zbog čega mu je i nastavak karijere bio upitan. 

Miočić je tako po četvrti put u karijeri uspješno obranio naslov UFC prvaka, pojas koji je dva puta osvajao (protiv Fabricija Werduma i Daniela Cormiera). 

Što se Cormiera tiče, ovo je bila njegova posljednja profesionalna borba. Bio je dvostruki UFC prvak u ljeto 2018. godine kada je osvojio pojas teškaškog kralja, te je pritom već imao pojas najboljeg u poluteškoj kategoriji. Srećom, nije se umirovio kao prvak...

Je li Miočić najveći teškaš u povijesti MMA ili ''samo'' UFC-a?

Ukupno glasova:

Stipe Miočić i Daniel Cormier Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: GOL.hr)

Teška ozljeda O'Malleyja

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo iznenađenje u vidu pobjede Marlona Vere protiv do večeras neporaženog Seana O'Malleyja

Do pobjede je stigao na samom kraju prve runde, nakon što je O'Malley krivo stao, ozlijedio se, a Vera je to iskoristio za tehnički nokaut na tlu. 

Čini se da je O'Malley teže ozlijedio potkoljenicu za koju se držao nakon završetka meča. Bio je to prvi poraz O'Malleyja u profesionalnoj karijeri. 

Pobjeda Vere protiv O'Malleyja

Legendarni JDS pretrpio novi nokaut

U prvoj teškaškoj borbi večeri vidjeli smo treći uzastopni poraz bivšeg prvaka Juniora dos Santosa, kojeg je u drugoj rundi nokautirao Surinamac Jairzinho Rozenstruik. 

JDS je dobro odradio prvu rundu, vjerojatno je i dobio protiv rezerviranog Surinamca, solidno je otvorio i drugu rundu, no onda je Jairzinho krenuo. 

gol expired Nakon veličanstvene izvedbe Miočića prozvali Jon Jones i Francis Ngannou pa se međusobno "potukli" divider

Stisnuo je JDS-a uz rub kaveza i kombinacijom širokih krošea zahvatio dva puta Brazilca koji je pao na tlo. Uspio se još jedno vrijeme braniti JDS, no nakon još jednog lijevog krošea ponovno je završio na podu i sudac je prekinuo dvoboj.

Jairzinho Rozenstruik nokautirao Dos Santosa

Pineda i Dvalishvili upisali pobjede

U drugoj borbi večeri vidjeli smo veliku pobjedu Daniela Pinede, 35-godišnjeg borca koji se nakon šest godina lutanja po raznim organizacijama vratio u UFC. 

On je slavio protiv velikog favorita uoči meča Herberta Burnsa kojeg je zaustavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Pineda je preživio prvu rundu i nakon toga napravio veliki preokret. 

Oborio je Burnsa, stvorio si je situaciju u kojoj je onemogućio suparniku da se brani i onda je krenuo nemilosrdno udarati dok sudac nije zaustavio dvoboj svega 23 sekunde prije kraja druge runde.  

Bila je to 27. pobjeda Pinede u karijeri u kojoj ima i 13 poraza. 

Jairzinho Rozenstruik nokautirao Dos Santosa Novi težak, možda i posljednji pretrpljeni nokaut UFC legende i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa divider

Pobjeda Pinede

Glavni program UFC 252 večeri otvorili su borci bantam kategorije. Gruzijac Merab Dvalishvili slavio je jednoglasnom odlukom protiv Johna Dodsona jednoglasnom odlukom sudaca.

Dvalishvili je u potpunosti izdominirao bivšeg dvostrukog izazivača u muha kategoriji, koji više nije bio ni sjena onog borca koji je svojevremeno izazivao Demetriousa Johnsona. 

Dvalishvili je nakon meča rekao da se želi boriti protiv Seana O'Malleyja, velike zvijezde bantam kategorije. 

UFC 252, glavni program rezultati:

Stipe Miočić pobijedio Daniela Cormiera (jednoglasna sudačka odluka)

Marlon Vera pobijedio Seana O'Malleya (tehnički nokaut, 1. runda)

Jairzinho Rozenstruik pobijedio Juniora dos Santosa (tehnički nokaut, 2. runda)

Daniel Pineda pobijedio Herberta Burnsa (tehnički nokaut, 2. runda)

Merab Dvalishvili pobijedio Johna Dodsona  (jednoglasna odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider