FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jedan sudac potpuno nejasan

Objavljene sudačke kartice: Rezultat prve runde kod dvojice djelitelja pravde šokirao mnoge

Stipe Miočić slavio je u trilogijskom meču protiv Daniela Cormiera i zacementirao svoje mjesto na vrhu najboljeg teškaša svih vremena.

Na proglašenju pobjednika Bruce Buffer obznanio je da je Stipe Miočić jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Daniela Cormiera i uspješno, po četvrti put u karijeri, obranio titulu UFC prvaka teške kategorije. 

UFC 252: Miočić vs Cormier VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti! divider

U konačnici je sve to bilo jednostavno, no u startu baš i ne. Naime, nakon što je odradio sjajnu prvu rundu, Miočića je Cormier na kraju iste zahvatio s nekoliko jakih udaraca, zbog čega su dvojica od trojice sudaca dali prvu rundu na stranu DC-a. 

U tom trenutku Cormier je bio prvak, no srećom u preostale četiri runde Miočić je po mišljenju sudaca bio bolji i kvalitetniji borac, te je kod dvojice slavio s 4:1 u rundama, a kod jednog s 3:2. 

Stipe Miočić presica Stipe odradio urnebesnu presicu i pritom urlao na novinare: "Kada sam vidio da sam ga ubo u oko, auuuuuuu" divider

Mnoge je začudila takva odluka dvojice sudaca, pogotovo ako znamo da je tijekom svih pet minuta Miočić uputio više značajnih udaraca od Cormiera (20-14), te da je imao gotovo dvostruki više udaraca općenito u toj rundi. 

No, sama završnica u kojoj je Cormier malčice uzdrmao prvaka presudila je kod dvojice sudaca i navela ih da rundu daju bivšem prvaku. 

Srećom, Stipe je u drugoj i trećoj rundi u potpunosti izdominirao svog suparnika, te već tada okrenuo meč u svoju korist. Cormier je bio za nijansu bolji u četvrtoj rundi, što su prepoznala dvojica sudaca, ali ne i Derek Cleary koji je ranije spomenutu prvu rundu dao na stranu Cormiera, iako je Miočić ipak bio bolji po mišljenju mnogih. 

Prsti u Stipine oči Cormier se žalio na ubod u oko, oduševljeni šef UFC-a ga poklopio: ''Pa obojica su bili ubodeni'' divider

No, način bodovanja se razlikuje od države do države u SAD-u, pa i ne treba čuditi da se događaju ovakva razilaženje u mišljenjima. 

Miočić je u petoj rundi pokazao da je spremniji, čvršći i odlučniji borac, te je većim brojem udaraca, većom kontrolom u klinču i oktogonu odnio pobjedu na svoju stranu i kod tog jedinog neodlučnog djelitelja pravde Junichira Kamija. On je prvu i četvrtu rundu dao Cormieru, a drugu, treću i petu Miočiću.  

gol expired Miočić nakon pobjede koja ga je upisala u vječnost: ''Jedva čekam vidjeti svoju kćer'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider