FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ŠTO LI NAM SPREMA?

FOTO Hrgović objavom zaludio pratitelje i otkrio da je ispred njega spektakularna budućnost

Filip Hrgović očekuje borbu na velikoj priredbi 8. ožujka u saudijskom Rijadu.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Mnoge je razočarala informacija kako će se Anthony Joshua 8. ožujka u Rijadu boriti protiv Francisa Ngannoua. Ne zbog toga što nisu sretni uparivanjem nego zbog toga što su odmah to uzeli kao potvrdu da je Filip Hrgović ostao bez još jednog velikog meča.

Filip Hrgović Što to IBF sad izvodi!? Nova ljestvica sve je zbunila, Hrgović ostao bez jasnog protivnika! divider

 

To nije ono kako stvari zapravo stoje, budući da u tom vremenskog prozoru meč protiv Joshue za IBF titulu nije nikako bio izvediv. Taj meč je i dalje u igri, no za neki kasniji termin, krajem proljeća ili početkom ljeta.

Filip se što prije želi ponovno boriti

Okrenuo su on onda drugim opcijama te je prihvatio usmenu prozivku bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera, koji bi se također htio boriti gore spomenutog datuma.

Iako je to podosta veliki rizik, jer može izgubiti poziciju izazivača, Hrgović nije previše dvojio. Naime, i velika je tu potencijalna nagrada, ne po pitanju rankinga nego po pitanju prepoznavanja na boksačkoj karti svijeta i samoj reputaciji. Filipov nastup prošlog mjeseca brzo je zaboravljen, zbog neadekvatnog protivnika, odnosno pao je u sjenu ostalih, puno uzbudljivijih mečeva održanih iste večeri.

Danska - Češka Bizarna utakmica Danske na otvaranju rukometnog Eura: Ovo im se nije dogodilo nikad u sedam godina divider

Da misli ozbiljno, on je potvrdio i objavom na Facebooku, odnosno fotografijom s Turkijem AlAshkhabom, trenutno glavnim čovjekom za organizaciju najvećih boksačkih priredbi. 

Riječ je o svojevrsnom ministru zabavu Saudijske Arabije, čovjeku od najvećeg povjerenja saudijskog Kralja. Nekome tko ima na raspolaganju sve resurse te bezobrazno bogate države. Čovjek kojeg pamtite kao Saudijca smještenog pokraj Cristiana Ronalda i Conora McGregora na prošloj priredbi.

Kako Hrgović nije previše aktivan na društvenim mrežama, ne možemo znati radi li se o novoj slici, odnosno je li možda otputovao u Saudijsku Arabiju na pregovore ili je ipak fotografija nastala tijekom Day of Reckoning priredbe, samo je Filip pronašao pravi tajming za objaviti je.

Vidljiva promjena u Filipovom ponašanju izvan ringa

Očito se u njegovoj karijeri nešto promijenilo. Osim što mu se za karijeru sad brine uspješni odvjetnik Keith Connolly, koji je već imao poprilično uspjeha na poslovnom polju, odnosno jako dobro razumije boksačku politiku, Filip očito ima savjetnike i za društvene mreže.

Snimka kojom je odgovorio na prozivku Josepha Parkera, kao i ova sad fotografija, uistinu su pogođeni u pravo vrijeme i na pravi način te uz pravu poruku.

Juraj Šebalj Drama za Šebalja šestog dana Dakara: "Četiri puta smo bili na korak da odustanemo" divider

Filip Hrgović je sve bliže tome da ga napokon možemo nazvati boksačem iz svjetskog vrha u svim segmentima. Jer prepoznatljivost se u velikom, neki bi rekli i najvećem dijelu, gradi izvan ringa. Je li on to napokon shvatio ili mu je netko kome vjeruje ukazao na to, sad više nije ni bitno. To se promijenilo i to je jedino o čemu trebamo pričati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider