Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Favoriti upisali pobjede

Bizarna utakmica Danske na otvaranju rukometnog Eura: Ovo im se nije dogodilo nikad u sedam godina

Favoriti su upisali pobjede drugog dana Europskog prvenstva u rukometu.

Danska - Češka (Foto: Afp)

Danska je svladala Češku rezultatom 23:14 na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva.

Time su opravdali ulogu favorita, osvojili važna dva boda, no bila je to poprilično bizarna utakmica za danske rukometaše. Naime, pod vodstvom izbornika Nikolaja Jakobsena nikad nisu zabili manje golova, i to u periodu od dugih sedam godina.

Na poluvremenu je rezultat bio siromašnih 9:9, no Danci su ubacili u brzinu više i odigrali puno bolje poluvrijeme zahvaljujući raspoloženom Emilu Nielsenu na vratima, koji je imao nevjerojatan postotak obrana, čak 72 posto!

Marko Šepat VIDEO Velika utakmica pred rukometašima: "Stalno govore da je Španjolska stara, ali…" divider

U svakom slučaju, rezultat je bio i više nego bizaran, ukupno je postignuto tek 37 golova, što je sasvim sigurno najmanji broj postignutih golova na međunarodnoj utakmici danske rukometne reprezentacije pod vodstvom Jacobsena.

Prije utakmice s Češkom rekord je stajao na 43 pogotka u prijateljskom susretu protiv Norveške, otkriva danski TV2.

U prvom susretu iz ove skupine Portugal je bio bolji od Grčke s 31:24. Portugal je predvodio Francisco Costa sa šest golova, a Grčku Charalampos Mallios, Savvas Savvas i Christos Kederis s po pet golova.

Norvežani bez većih problema

Norveška nije imala previše problema protiv Poljske u susretu 1. kola skupine D te je slavila s 32:21. Norvežani su već na poluvremenu imali pet razlike, a u nastavku su samo odradili posao.

Sander Sagosen zabio je šest, a Magnus Rod pet golova na norveškoj strani, dok je Szymon Sicko predvodio Poljsku s pet golova.

Vodotoranj iz 19. stoljeća zaštitni znak Mannheima VIDEO Reportaža iz Mannheima: Evo gdje Hrvatska otvara Europsko prvenstvo u rukometu divider

U drugom dvoboju iz te skupine Slovenija je pobijedila Farske Otoke s 32:29.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, koje je završilo rezultatom 13:13, Slovenija je u nastavku zaigrala mnogo bolje te došla do pobjede. Sloveniju su do pobjede predvodili Aleks Vlah s osam, te Miha Zarabec sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Elias Ellefsen á Skipagøtu s devet i Hákun West Av Teigum s osam golova.

Šveđani dominantni protiv BiH

U susretu iz skupine E Švedska je u Mannheimu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 29-20. Šveđani su već nakon prvog poluvremena imali uvjerljivih 14:7.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Hampus Wanne s devet golova, dok je BiH, koju vodi Irfan Smajlagić, predvodio Adin Faljić s četiri gola.

Elias Skipagotu Ellefsen Debitant na rukometnom Euru umalo priredio senzaciju: Slovenci ih slomili tek u završnici divider

U drugom susretu iz ove skupine Nizozemska je porazila Gruziju sa 34:29. Dani Baijens i Rutger ten Velde s po šest golova bili su najefikasniji u nizozemskim redovima, dok je Gruziju predvodio Giorgi Tskhovrebadze s devet golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider