Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ludilo u Berlinu

Debitant na rukometnom Euru umalo priredio senzaciju: Slovenci ih slomili tek u završnici

Odigrane su prve utakmice drugog dana Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj.

Elias Skipagotu Ellefsen (Foto: Profimedia)

Farski otoci umalo su priredili senzaciju protiv Slovenije na Europskom rukometnom prvenstvu.

Pružili su sjajan otpor u debitantskom nastupu na europskom turniru, na poluvremenu su imali sjajan rezultat (13:13), no Slovenci su ih uspjeli slomiti u posljednjih 15 minuta susreta i na kraju slaviti sa 32:29.

Dodajmo kako je gotovo svaki deseti stanovnik Farskih otoka kupio ulaznicu za utakmicu protiv Slovenije u Berlinu, oko pet tisuća navijača je priredilo vrhunsku atmosferu.

Matej Mandić i Dominik Kuzmanović Poznati Danac zbog Hrvatske prekršio pravilo: Ovo hrvatski navijači žele čuti već godinama divider

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo 13:13, Farski Otoci su na otvaranju drugog dijela poveli sa 17:15. Međutim, Slovenija je uspjela okrenuti rezultat stigavši do +6 (29-23). Farski Otoci su serijom četiri nula smanjili na 29:27, ali više od toga nije išlo. Slovenija je na koncu slavila sa 32:29.

Sloveniju su do pobjede predvodili Aleks Vlah s osam, te Miha Zarabec sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Elias Ellefsen a Skipagotu s devet i Hakun West Teigum s osam golova.

Farski otoci na utakmici protiv Češke Neočekivani debitant večeras ispisuje povijest: U Berlinu će imati ogromnu podršku, stiže svaki deseti stanovnik divider

Dodajmo kako je gotovo svaki deseti stanovnik Farskih otoka kupio ulaznicu za utakmicu protiv Slovenije u Berlinu, oko pet tisuća navijača je priredilo vrhunsku atmosferu.

U skupini E Nizozemska je porazila Gruziju sa 34:29.

Dani Baijens i Rutger ten Valde sa po šest golova bili su najefikaniji u nizozemskim redovima, dok je Gruziju predvodio Giorgi Tskhovrebadze s devet golova.

U skupini F Portugal je bio bolji od Grčke sa 31:24. Portugal je predvodio Francisco Costa sa šest golova, a Grčku Charalampos Mallios, Savvas Savvas i Christos Kederis sa po pet golova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider