Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rukometni spektakl

Neočekivani debitant večeras ispisuje povijest: U Berlinu će imati ogromnu podršku, stiže svaki deseti stanovnik

Farski otoci večeras debitiraju na Europskom rukometnom prvenstvu.

Farski otoci na utakmici protiv Češke (Foto: Profimedia)

Gotovo svaki deseti stanovnik Farskih otoka je kupio ulaznicu za večerašnju utakmicu malene europske države protiv Slovenije na Europskom rukometnom prvenstvu, koja se igra u njemačkoj prijestolnici Berlinu, tvrdi tamošnji list Dimmalætting.

Zemlja koja ima oko 53 tisuće stanovnika po prvi put se plasirala na Europsko rukometno prvenstvo te će imati glasnu podršku na tribinama. U Berlin stiže čak pet tisuća navijača, a to iznimno raduje danskog stručnjaka Petera Bredsdorff-Larsena koji sjedi na klupi Farskih otoka:

Frank-Walter Stenimeier (desno) VIDEO Gaf na otvorenju rukometnog Eura: Pogledajte kako se njemački predsjednik namučio s engleskim divider

"U dvoranama će biti po nekoliko tisuća ljudi, rezervirano je nekoliko posebnih letova koji direktno idu s Farskih otoka u Berlin, tako da sigurno neće nedostajati dobre atmosfere", kazao je.

Oni su, bez ikakve sumnje, najveće iznenađenje Europskog rukometnog prvenstva, nalaze se u skupini sa Slovencima, Norvežanima i Poljacima, svjesni su uloge autosajdera, no ne žele se predati.

Već su priredili ogromno iznenađenje plasmanom na Euru pa zašto ne bi dodali još koji veliki skalp tome, pa čak i prolaz u drugi krug...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider