Automoto
SPORTOVI
Automoto
PUSTINJA JE TO

Drama za Šebalja šestog dana Dakara: "Četiri puta smo bili na korak da odustanemo"

Očekivano, Juraja Šebalju i Ivanu Vidakoviću najviše problema stvara dio relija koji se vozi u potpunoj pustinji.

"Živjeli svi, dan šesti je završen i idemo u sedmi dan", prvo je što je rekao Juraj Šebalj na početku svog javljanja iz saudijske pustinje.

Na licu mu se vidjelo olakšanje, ali nije mogao sakriti kakav su utjecaj na njega ostavili svi problemi koje je hrvatska postava talijanskog Tecnosporta imala tog dana, kojim je završena polovica relija.

Četiri puta blizu odustajanja

"Danas smo gotovo odustali četiri puta", rečenica je koja je objasnila takav izraz lica.

"Prvi put ujutro, kad nismo imali motor. Dečki su cijeli noć stavljali novi motor i upalio je doslovno tri minute prije vremenske kontrole na startu. Onda smo imali problema s curenjem ulja, jedno crijevo nije dobro leglo", opisao je, nastavivši:

"Nakon toga smo ostali bez kočnica, a onda je auto ostao bez struje. Četiri smo puta skoro odustali, ali smo i dalje tu."

Nalaze se u dijelu gdje nema nikakvog života

Zanimljivo, Jura i Ivan nisu imali rezultat šestog dana, nego će ga dobiti zbrojeno nakon sedmog. Razlog toga je odmah objasnio, a time je odmah opisao i pomalo neobičan okoliš u kakvom je ovaj video snimljen.

Nissan Terano II u pustinji Nissan Terano II u pustinji (Foto: Tecnosport)

"Rezultata nemamo jer se nalazimo u tzv. "empty quarteru". To je dio pustinje u Saudijskoj Arabiji gdje jednostavno nema života. Ovdje smo noćas i onda idemo prema Rijadu pa slijedi odmor. Iz šestog idemo u sedmi dan, nadamo se da ćemo imati manje problema", dodao je.

Točno polovica relija, barem po broju etapa, je završena. Po težini niti približno. Pustinja inače ne prašta, ali bit će da je Juri i Ivanu ovog puta oprostila neke sitnice i ostavila ih u utrci za koju su i sami rekli da ju je prvi cilj završiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider