Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ULAZI LI U VELIKI RIZIK?

Hrgović odgovorio na ponudu bivšeg svjetskog prvaka: "Spreman sam, prihvaćam meč u ožujku!"

Filip Hrgović otvoreno je prihvatio izazov koji mu je uputio njegov bivši protivnik iz amaterskih dana, Joseph Parker.

Filip Hrgović (Foto: Ronald Goršić / Cropix)

Nedugo nakon što je 32-godišnji bivši svjetski boksački prvak, Joseph Parker, iznio Zhileija Zhanga i Filipa Hrgovića kao svoje potencijalne iduće protivnike, javio se El Animal.

Oba Martins Legendarni nogometaš danas živi kao kralj: Ono što je zaradio u nogometu poslije karijere uvećao je pet puta divider

Snimkom koju je poslao nekim boksačkim medijima ili novinarima, poput Mike Coppingera s ESPN-a, Filip je prihvatio meč protiv Parker i to vrlo zanimljivog datuma.

Hrgović ipak na velikoj priredbi?

Radi se o 8. ožujku i priredbi u Rijadu, gdje će se boriti Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Iako se činilo da Filip tamo neće nastupiti, budući da nema nikakve šanse da se već tada bori za IBF titulu, kao što smo ranije objasnili, on je spreman prihvatiti opasan meč protiv Parkera i time riskirati svoju poziciju prvog izazivačica te meč protiv Joshue, koji bi se mogao održati početkom ljeta.

Darko Rajaković VIDEO Srpski trener poludio na konferenciji za medije: Vikao, udarao o stol i NBA ligu nazvao sranjem divider

"El Animal ovdje. Čuo sam da se Joseph Parker želi boriti protiv mene u ožujku na priredbi koju predvode Joshua i Ngannou. Drago mi je to čuti, spreman sam i prihvaćam ovu ponudu. Hajdemo se boriti. Vidimo se uskoro", rekao je Hrgović.

Je li toliko važno ostati u središtu pažnje?

Čini se da je u ovom trenutku puno važnije ostati aktivan na saudijskim priredbama nego mirno čekati priliku za svjetsku titulu. No, isto tako, znajući Filipa, možemo biti sigurni da je on uvjeren u svoju pobjedu te da po njemu rizik nije toliko velik koliko zapravo je.

Filip i Joseph se poznaju iz amaterskih dana. Susreli su se 2010. godine u polufinalu svjetskog prvenstva za mlade boksače, a tada 18-godišnji Hrgović je godinu dana starijeg Novozelanđanina savladao jednoglasno na bodove.

Lauren Marie Sesselmann Ona je kanadska nogometna ikona: Navršila je 40, a Alishu Lehmann izgledom može pomesti pod tepih divider

Parker je puno prije Filipa otišao u profesionalce te je sa samo 24 godine došao do titule svjetskog prvaka prema WBO organizaciji i time postao jedan od najmlađih svjetskih teškaških prvaka u povijesti.

Titulu je kasnije izgubio od Anthonyja Joshue te je neko vrijeme plivao iza onog samog vrha, sve do prosinca prošle godine i briljantne pobjede nad Deontayem Wilderom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider