Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ćorluka napustio trening

Modrić izbjegao razgovor s novinarima, Dalić poručio: "Pustite presude. Dajte im da igraju nogomet"

Iako je na razgovoru s novinarima bio najavljen kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, on se nije pojavio pred kamerama.

Zlatko Dalić i Luka Modrić na presici (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija iz Istre je otputovala u Slavoniju, gdje će u petak s početkom u 18 sati u Osijeku imati posljednju provjeru uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska i Senegal odmjerit će snage u Gradskom vrtu u Osijeku, a posljednji trening odrađuje U Bogdanovcima pokraj Vukovara.

S novinarima su trebali razgovarati kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić, međutim igrač Real Madrida nije se pojavio pred kamerama. Umjesto njega s novinarima je razgovarao izbornik, koji je na pitanje o Modriću i aferi suđenja zavapio:

"Pustite sudove. Nije red da se to sada povlači. Ovo je Hrvatska. Pustite dečke da igraju nogomet", rekao je Dalić, koji je zadovoljan činjenicom da pripreme završavaju u Slavoniji..

"Veseli me da smo došli u Bogdanovce, u Vukovar, u Slavoniju. Nismo mogli izabrati bolje mjesto za kraj priprema koje smo odradili jako dobro. Odradili smo sve kako sam ja zamislio. Igrači su bili profesionalni i samo još sutra nedostaje dobra igra protiv Senegala i pobjeda", rekao je Dalić

Vedran Ćorluka napustio je travnjak i nije trenirao popodne ostalim igračima, no Dalić tvrdi da nema riječi o ozljedi:

"Sve je u redu. Teren je tvrd i samo je iz preventivnih razloga napustio travnjak".

Protiv Senegala će ponovno isprobati maksimalno dozvoljeni broj igrača - 16.

"Probat ćemo svima dati šansu koliko možemo. Najvažnije je da odigramo dobru utakmicu i upišemo pobjedu", kazao je Dalić, a u tome će im pomoći ispunjen Gradski vrt.

"Mi to zaslužujemo. Ponosni smo da smo ovdje i ponosni smo da ćemo igrati u hrvatskom dresu. Reprezentacija nije klub, to je ponos, najveća čast i užitak. Dat ćemo sve od sebe da ljude učinimo sretnim i ponosnima", rekao je Dalić, koji je potom morao odgovarati na pitanje o Modriću i Lovrenu, dvojici svjedoka na suđenju Zdravku Mamiću. 

"Ma ja to neću komentirati. Ja ne razumijem da vi dajete povoda svemu tome. Ovo je Hrvatska, ovo je nogomet. Pustite presude, pustite sudove, to nije naš posao. Dajte dečkima mira i nemojte vi kao novinari to potencirati. To nije red. Dajte dečkima da igraju i uživaju u nogometu".

Cijeli razgovor s izbornikom Dalićem pogledajte u priloženom videu.

Podsjetimo, utakmica protiv Senegala, koji bi trebao "glumiti" prvog suparnika naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu (Nigeriju) bit će posljednja provjera snage Vatrenih prije odlaska u Rusiju. Hrvatska i Nigerija otvaraju svoj nastup u skupini D 16. lipnja u Kalinjingradu od 21 sat, a nakon toga slijede utakmice Hrvatske i Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu (20 sati) i posljednja utakmica u skupini, koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu, u kojoj se sastaju Hrvatska i Island s početkom u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider