Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo vatreni!

Hrvatska pobijedila Island i osvojila maksimalnih devet bodova u skupini D Svjetskog prvenstva!

Hrvatska je u posljednjem susretu skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji pobijedila Island i osvojila maksimalnih devet bodova.

Galerija Hrvatska - Island (GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u zadnjem je dvoboju D skupine Svjetskog prvenstva u Rostovu na Donu pobijedila Island s 2:1 te će kao pobjednik skupine u osmini finala igrati 1. srpnja protiv Danske. U drugoj utakmici skupine u Sankt Peterburgu Argentina je pobijedila Nigeriju s 2:1 i prošla u osminu finala.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, kao što je i najavio, značajno je izmijenio sastav, pa su od igrača koji su iznijeli glavni teret u prve dvije utakmice u početnoj postavi bili samo Modrić, Kramarić i Perišić.

Kalinić spašavao Vatrene u prvom dijelu

Prvo poluvrijeme bila je najlošija hrvatska partija u Rusiji. Iako je Hrvatska kontrolirala posjed lopte u prvih 25. minuta, nije stvorila niti jednu prigodu. Opasne situacije po naš gol krenule su od 26. minute. Gunnarsson je iz auta ubacio u 16-erac, a Magnusson je glavom prebacio na drugu vratnicu, ali bez rezultata. U 31. minuti Sigurdsson puca iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali Kalinić je na mjestu.

I onda tri dobre prilike za Island. U 41. minuti Islanđani su, uz prekršaj na Badelju, presjekli loptu u našoj polovici, a Finnbogason sa 17 metara puca tik uz vratnicu. Potom u 45. minuti, nakon kornera, vratar Kalinić dva puta dobro reagira, a posebice na udarac Bjarnasona iz blizine. Još jednom Kalinić je sačuvao našu mrežu u sudačkoj nadoknadi (45+2), kada je Gunnarsson sa vrha 16-erca odlično pucao u gornji desni kut, ali Kalinić fantastično brani.

Što se Hrvatske tiče u prvom poluvremenu valja zabilježiti tek dva traljava šuta sa vrha kaznenog prostora, u 37. minuti je probao Perišić, a u 40. Pjaca.

Tko će u četvrtfinale Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Puno odlučniji početak nastavka i završnica dvoboja

U nastavku dobar početak Hrvatske, u 51. minuti Badelj je sa 23 metra pogodio gredu, a dvije minute kasnije Hrvatska vodi. Nakon lijepe akcije Pivarić sa korner-linije daje povratnu loptu za Milana Badelja, koji ju je zakucao u mrežu.

I opet Islanđani prijete iz prekida, odnosno kornera. U 55. minuti Ingasonov pokušaj glavom Kalinić izbacuje u korner. A nakon novog ubačaja iz kuta opet Ingason puca glavom, ali pogađa gredu. U 73. minuti velika prilika za Island, ali Bjarnason u trku sa sedam metara promašuje gol.

Island zasluženo dolazi do izjednačenja u 76. minuti iz penala, kojeg je skrivio Lovren igrajući rukom u našem šesnaestercu. Siguran realizator bio je Gylfi Sigurdsson.

Ipak, u 90. minuti Ivan Perišić, na asistenciju Badelja, zabija za pobjedu Hrvatske 2-1.

Šestorica debitanata na Svjetskom prvenstvu

Za šestoricu hrvatskih nogometaša utakmica protiv Islanda bio je debi na Svjetskom prvenstvu. Prve minute na Mundijalu upisali su Lovre Kalinić, Josip Pivarić, Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Filip Bradarić i Milan Badelj.

Badelj je bio i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., ali nije upisao niti jedan nastup, pa je na prve minute na najvećem svjetskom natjecanju morao čekati još četiri godine i odmah se upisao među strijelce.

Od hrvatskih igrača koji su prijavljeni za SP- u Rusiji još jedino nije nastupio treći vratar Dominik Livaković. Na Svjetskom prvenstvu nikada nije zaigrao niti Nikola Kalinić i sasvim sigurno u Rusiji bio dočekao priliku, da ga izbornik Zlatko Dalić nije poslao kući.

U drugom susretu skupine u Sankt Peterbugu Argentina je slavila protiv Nigerije s 2:1, a gol vrijedan osmine finala postigli su četiri minute prije kraja utakmice Argentina je povela golom Lea Messija u 14. minuti, a za Nigerijce je izjednačio Victor Moses (51-pen). U 86. minuti Marcos Rojo nakon dodavanja Otamendia postiže gol za pobjedu Argentine, koja u osmini finala 30. lipnja u Kazanju igra sa Francuskom.

ISLAND - HRVATSKA 1-2

ISLAND: Halldórsson, Saevarsson, Ingason, Ragnar Sigurdsson (Bjoern Sigurdarson, 70), Magnusson, Johann Gudmundsson, Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason (Traustason, 90), Finnbogason (Gudmundsson, 85).

HRVATSKA: Lovre Kalinić, Jedvaj, Ćaleta-Car, Ćorluka, Pivarič, Badelj, Modrić (Bradarić, 65), Kovačić (Rakitić, 81), Pjaca (Lovren, 70), Kramarić, Perišić.

STRIJELCI: 0-1 Milan Badelj (53), 1-1 Gylfi Sigurdsson (76-pen), 1-2 Perišić (90).

SUDAC: Antonio Mateu Lahoz (Špa)

STADION: Rostov Arena

GLEDATELJA: 43.000

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider