Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Messi se ne vraća kući

Kakva drama: Argentina u 86. minuti zabila za ostanak na Svjetskom prvenstvu, Rojo junak!

U ključnom dvoboju za prolaz u nokaut fazu Svjetskog prvenstva Argentinci su se spasili u zadnjim minutama.

Galerija Rojo i Messi slave gol Nigeriji (Foto: AFP) Marcos Rojo i Lionel Messi (Foto: AFP)

Argentina je pobijedila Nigeriju s 2:1 u trećem kolu skupine D Svjetskog prvenstva i izborila plasman u osminu finala kao drugoplasirana u grupi, iza Hrvatske koja je pobijedila Island.

Argentinci su poveli golom Lionela Messija (14), a za Nigeriju je izjednačio Victor Moses iz kaznenog udarca u 51. minuti. Četiri minute prije kraja Marcos Rojo na dodavanje Otamendija donosi pobjedu Argentini i svjetski doprvak je ipak u osmini finala. Opet to nije bila uvjerljiva predstava Argentinaca, koji su se doslovce provukli kroz ušicu igle i protiv Nigerijaca, a 30. lipnja ih u Kazanju čekaju Francuzi.

U 14. minuti konačno se na prvenstvu ukazao Lionel Messi. Banega je uputio dalekometnu loptu u prostor, a Messi je primio loptu bedrom, lijevom nogom prošao braniča, a potom desnom uputio razantan udarac koji je svladao nigerijskog vratara. U 28. minuti Higuain ide jedan na jedan s vratarem, koji mu brani udarac, a u 34. minuti Messi iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane pogađa lijevu vratnicu.

U 50. minuti sudac svira kazneni udarac za Nigeriju nakon što je Mascherano rukama povlačio Baloguna pri izvođenju kornera. Victor Moses je sigurno realizirao kazneni udarac i poravnao na 1:1. U 76. minuti Nigerija je izvela protunapad, nakon kojeg Rojo igra rukom, ali sudac Cuneyt Cakir, uz pomoć VAR-a, ne svira i drugi jedanaesterac za za Afrikance. U 80. minuti Higuain je sam na sedam metara ispred, ali šalje loptu na gornji red tribina.

No, Argentince je spasio Marcos Rojo koji je dodavanje Nicolasa Otamendija s desne strane iz prve nogom s desetak metara smjestio neobranjivo u desni kut vrata.

ARGENTINA - NIGERIJA 2:1

Pred 52.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Turčin Cuneyt Cakir.

Strijelci: 1:0 Messi (14), 1:1 Moses (51pen), 2:1 Rojo (86)

ARGENTINA: Armani - Mercado, Rojo, Otamendi, Tagliafico (Aguerro, 80) - Perez (Pavon, 60), Mascherano, Banega, Di Maria (Meza, 72)- Messi, Higuain

NIGERIJA: Uzoho - Omeruo, Troost-Ekong, Balogun - Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu (Omerou, 86)- Iheanacho (Ighalo, 46), Musa (Simi, 90+2)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider