Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Richarlison im presudio

Brazil potpuno nadigrao Srbiju, koja se raspala u drugom poluvremenu: Vratar Orlova spasio Piksija od blamaže

Brazil je slavio 2:0 protiv Srbije u prvom kolu grupe G Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Brazil - Srbija Brazil - Srbija Brazil - Srbija +9 Brazil - Srbija

Uz sjajnu igru u drugom poluvremenu nogometaši Brazila svladali su Srbiju 2:0 (0:0) u utakmici prvog kola skupine G Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

gol expired VIDEO Ekipa Dnevnika Nove TV otišla u kamp kanadske reprezentacije i zatražila objašnjenje sporne izjave divider

Prema očekivanjima, Brazilci su od početka zagospodarili loptom, ali su tek u 13. minuti došli u prvu ozbiljniju situaciju pred vratima suparničkim vratima, kad je Vinicius izvrtio nekoliko igrača u kaznenom prostoru, ali je samo izborio udarac iz kuta. Neymar je pokušao izravnim udarcem iznenaditi Vanju Milinković-Savića, ali je srpski vratar bio spreman za takvo rješenje i odbio loptu.

Na ispitu je bio srpski čuvar mreže u 20. minuti, kad je uz manju nesigurnost zaustavio udarac Casemira, a prvu veliku intervenciju imao je u 27. minuti. Thiago Silva poslao je dubinsku loptu za Viniciusa, ali je Milinković-Savić istrčao i izbio loptu prije brazilskog napadača.

Cristiano Ronaldo VIDEO Dvojben kazneni udarac za Portugal: Je li ovo dovoljan kontakt da se pokaže na bijelu točku? divider

Napadi Brazilaca bili su kontinuirani, a od 30. do 35. minute glavnu je prijetnju predstavljao Raphinha. Najbolju priliku imao je nakon dodavanja s Paquetom, kad je dobio loptu na 14 metara, ali je uputio preslab udarac da bi zadao ozbiljniji posao vrataru Srbije.

Kako su srpski obrambeni igrači bili pod konstantnim pritiskom, logično je bilo da ponekad naprave i pokoju pogrešku. Jedna takva Milenkovićeva u 42. minuti mogla je biti jako skupa, ali Viniciusov udarac s 10 metara iskosa s lijeve strane nije bio precizan.

Diogo Costa i Inaki Williams VIDEO Amaterska pogreška portugalskog vratara zamalo ih koštala pobjede: Ovo se viđa samo na YouTubeu! divider

Srbija u prvom poluvremenu nije praktički ni zaprijetila Alissonu, a kamoli natjerala brazilskog vratara na obranu.

U 35. sekundi drugog poluvremena Brazil je došao do najbolje prilike na utakmici. Pogriješio je u opasnoj zoni Nemanja Gudelj, lopta je došla do Raphinhe, koji je pucao sa 14 metara, ali je Vanja Milinković-Savić izašao s vrata, skratio kut i obranio taj udarac.

Tijekom gotovo cijele utakmice Brazil je dominirao i napadao, no u prvom poluvremenu ti su brazilski naleti bili mahom sramežljivi i ne odveć opasni po Srbiju, koja se uspješno branila.

Ante Delija VIDEO Muškarac od milijun dolara: Delija za borbu karijere radio po Mirkovu programu divider

Brazil je agresivnost pojačao u drugom poluvremenu te je bio sve opasniji za srpsku obranu i vratara. U 60. minuti Alex Sandro gromovito je pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije Brazil je poveo. Vinicius je pucao, srpski vratar Milinković-Savić odbio, ali samo do Richarlisona, koji je jednostavno pogodio za vodstvo svoje reprezentacije.

Richarlisonova golčina

Potom se igra potpuno rasplamsala jer je Srbija krenula po izjednačenje i bivala sve opasnija po brazilskog golmana Alissona. No na još je ljepši način Richarlison zabljesnuo u 74. minuti kada je volejom, u padu, maestralno zabio za 2:0. Razigrani Brazilci do kraja su pogodili gredu (Casemiro) i imali još nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Neymar FOTO Neymar, može dres? Srbin u duelu svukao majicu s brazilskog napadača divider

Bila je ovo posljednja utakmica prvog kola natjecanja po skupinama. Ranije je u ovoj skupini G Švicarska bila bolja od Kameruna s 1:0 pa su na vrhu ljestvice Brazil i Švicarska s po tri boda, dok Srbija i Kamerun imaju nula.

Vlado Boban VIDEO Razglednica iz Katra: Klimatizirana glavna ulica, amfiteatar, Zlatna džamija i golublje tvrđave divider

U drugom kolu, u ponedjeljak 28. studenoga, igraju Kamerun - Srbija i Brazil - Švicarska.

  

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider