Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Reportaža iz Dohe

VIDEO Razglednica iz Katra: Klimatizirana glavna ulica, amfiteatar, Zlatna džamija i golublje tvrđave

Dok čeka utakmice hrvatske reprezentacije, reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban istražuje Dohu.

Reprezentacija Hrvatske priprema se za okršaj s Kanadom u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Katru, a ekipa Nove TV "slobodno" između utakmica iskoristila je za posjet turističkim atrakcijama u Dohi.

Nalazimo se u vjerojatno najudobnijoj ulici u Dohi. Naime, glavna ulica unutar kulturnog sela Katra potpuno je klimatizirana...

Primjerice, tamo na ulici je temperatura 29 Celzijevih stupnjeva, ovdje na ulazu u selo je ugodnih 20.

gol expired VIDEO Ekipa Dnevnika Nove TV otišla u kamp kanadske reprezentacije i zatražila objašnjenje sporne izjave divider

Ovo selo shvatite pod navodnike, jer radi se o najvećem kulturnom projektu Katra, a izgrađeno je 2010. godine s ciljem okupljanja ljudi kako bi iskusili razne kulture svijeta.

Kada govorimo o kulturi i povijesti, dakako, ne možemo bez Rima i Grčke. Katarci su u kulturnom selu željeli dočarati kulture iz cijelog svijeta, zato su dali izgraditi i jedan amfiteatar.

A taj amfiteatar dovlači samo probranu publiku i probrane kantautore.

Nigerijski novinar Victor Ikoli pozira s hrvatskim novinarima Alenom Lesičkim i Ivicom Medom Nigerijski novinar obožava Hrvatsku: "Čast Šukeru i Modriću, ali meni je najbolji onaj čarobnjak" divider

Što mislite o amfiteatru?

"Predivan je zaista. Nisam očekivala da će ovo mjesto biti toliko lijepo, posebno za fotografije", priča Manuela Fernandez iz Kostarike.

"Zaista je nevjerojatno, posebno pogled iza amfiteatra prema moru, tržnice...", kaže Španjolac Daniel.

Što vam je najljepše u kulturnom selu?

"Zlatna džamija. Baš je lijepa, idemo je ponovno posjetiti."

2013. godine izgrađena je i Zlatna džamija u kulturnom selu, kažu nam turistički vodiči, od 97-postotnog zlata. No to nije glavna džamija ovdje.

"Ovo je jedna od glavnih turističkih atrakcija, predivna je i ona je odraz naše kulture"“

Mislav Oršić Oršić objavio urnebesnu fotografiju: Evo zašto je njegov stariji sin "navijao" za Koreju divider

Glavna džamija u kulturnom selu Dohe je Katara džamija koju je projektirao Turčin Zaynab Fadil. I ona je zbog svog stila gradnje jedna od najspecifičnijih u ovom dijelu Bliskog istoka.

Počeli smo s pričom o klimi, pa ćemo je i završiti. Iako su sokolovi glavne glavna atrakcija u Kataru, posebno se štuju i golubovi. Njima nipošto ne smije biti vruće!

Naime, Katarani su golubovima dali izgraditi golublje tvrđave, koje su potpuno rashlađene iznutra kako bi golubovi kada slete unutra mogli normalno izgraditi svoja gnijezda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider