Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
U dresu Vatrenih

Nigerijski novinar obožava Hrvatsku: "Čast Šukeru i Modriću, ali meni je najbolji onaj čarobnjak"

Hrvatska reprezentacija ima posvuda navijače i obožavatelje, čak i među novinarima…

Nigerijski novinar Victor Ikoli pozira s hrvatskim novinarima Alenom Lesičkim i Ivicom Medom (Foto: GOL.hr)

Sjedili smo u glavnom press-centru i zamijetili tamnoputoga kolegu koji je prišao pultu za informacije u hrvatskom dresu. Naravno da smo stupili u kontakt.

Izabel Goulart Njemačka u šoku: Slavna ljepotica pozirala u specijalnom izdanju i privukla svu pažnju divider

"Ja sam Victor Ikoli, radim za Qatar Tribune, ali inače sam podrijetlom Nigerijac. U Dohi živim već godinama", otkriva simpatični kolega, koji prati Hrvatsku još od prije Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., gdje su originalni Vatreni napravili veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju.

"Kada kažete Victor, prva asocijacija mi je Ikpeba", u šali sam kazao kada se predstavio.

"Nigerijska je legenda, znamo se osobno", kazao je i nastavio:

"Čast Šukeru i Modriću, ali meni je najbolji Prosinečki"

"Obožavam hrvatsku reprezentaciju, navijam za nju još od 1996. i Europskog prvenstva u Engleskoj. Bila je to sjajna generacija, naravno da svi znaju Šukera i Bobana, ali meni je bio najbolji onaj čarobnjak s loptom kojem nikako ne mogu ispravno izgovoriti prezime. Pro..."

Hrvatska će protiv Kanade...

Ukupno glasova:

"...sinečki", pomogli smo kolegi.

"Eh, što je taj radio s loptom, kako ju je samo milovao i rolao", gestikulirao je rukama kao da i sam miluje loptu.

"Imao sam tu čast da ga upoznam. Prije nekoliko godina bio je u Dohi, mislim da je još bio izbornik Azerbajdžana. Osjećaj je bio neopisiv kada sam mu pružio ruku. Osjećao sam se kao malo dijete, zamalo sam zaplakao", kazivao je Ikoli sa širokim osmijehom na licu.

"Remi protiv Maroka nije me pokolebao, vjerujem u Hrvatsku"

"Hrvatska je imala nekoliko sjajnih generacija, aktualni je viceprvak svijeta, Modrić je osvojio Zlatnu loptu, imali ste i Rakitića, koji je bio član udarne postave Barcelone, pa Mandžukića, Perišića, Kovačića… Puno je velikih igrača igralo za Hrvatsku, ali meni je najdraža ona momčad iz 90-ih. Zbog tih igrača zavolio sam Hrvatsku. Evo, i dandanas za nju navijam. Kada na prvenstvu nema moje Nigerije, svim srcem navijam za Hrvatsku", kaže kolega, koji nije razočaran startom Hrvatske na Mundijalu.

gol expired Srpski mediji ismijavaju Granita Xhaku: ''Švicarski provokator uplašio se srpskih napadača'' divider

"Nije me taj remi protiv Maroka pokolebao u uvjerenju da ćete proći skupinu i otići daleko. Hrvatska ima odličnu momčad i uvjeren sam da može puno. Najbitnije je dokopati se nokaut-faze, a onda će sve biti moguće. Nikome neće biti lako protiv Hrvatske", zaključio je kolega, koji je spremno pozirao s hrvatskim novinarima. 

Ponekad nismo ni svjesni snage i utjecaja hrvatskog nogometa u svijetu. Vatreni imaju navijače u svakom kutku planeta, potvrdilo se bezbroj puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider