Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
traga se za ubojicom

Makedonski političar proziva ministra policije, a Denis Tot je poznavao djevojku koja ga je udarala

Za ubojicom Denisa Tota i dalje se traga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaš Denis Tot brutalno je pretučen u Skoplju, a od posljedica je preminuo u bolnici. Liječnici ga, nažalost, nisu mogli spasiti.

Prva vijest koja je stigla iz Sjeverne Makedonije ukazivala je da je Denis Tot bio žrtva nasilnika, a kasnije je netko pustio vijest da se radilo o srčanom udaru, ali na Twitteru se pojavila snimka koja pokazuje premlaćivanje 27-godišnjeg Hrvata koji je igrao u Sjevernoj Makedoniji.

Makedonci idu toliko daleko da prozivaju političare da su oni htjeli zataškati ubojstvo hrvatskog rukometaša. Policija za navodnim ubojicom i dalje traga.

gol expired Tuga u Đakovu zbog tragične smrti Denisa Tota: "Bio je pravi prijatelj, iskren, velikog srca" divider

Nepoznata osoba objavila je na Twitteru snimku nasilja i prozvala u opisu videa premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog za navodno zataškavanje slučaja.

Slučaj Denisa Tota postao je glavna tema u političkim krugovima Sjeverne Makedonije, a o svemu se oglasio Mile Lefkov, saborski zastupnik VMRO-DPMNE-a.

Denis Tot Prvoosumnjičeni za premlaćivanje Denisa Tota u bijegu: Osuđen je za trgovinu drogom divider

''Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svjedoka ubojstva'', rekao je Lefkov pa dodao:

''Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća jer su njegove ekipe bile izravno prisutne na terenu. Umjesto da spriječi ili barem odmah rasvijetli slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovski skriva istinu o ubojstvu. Ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtijevamo odgovore i odgovornost.''

Tot je poznavao djevojku koja ga je udarala

Kako javlja Jutarnji list, Denis Tot je poznavao djevojku koja ga je na snimci udarala. 

''Mi smo na temelju snimke rekonstruirali cijeli događaj, a prema izjavama osoba koje su bile tamo, radi se o nekom osobnom odnosu između stradalog i djevojke'', rekao je tamošnji ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski za Jutarnji.

U međuvremenu je skopsko tužiteljstvo priopćilo kako nema točnih naznaka da je netko htio prekriti ubojstvo rukometaša.

Iako je prvotno zaključeno da je rukometaš RK Butela preminuo od srčanog udara, ipak je vještačenje nakon obdukcije Totova tijela potvrdilo nasilnu smrt, donose makedonski mediji.

Pogreb Denisa Tota je danas (srijeda) u 15 sati na Gradskom groblju u Đakovu.

VIDEO Traje istraga o smrti mladog rukometaša

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider