Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Imao je samo 27 godina

Tuga u Đakovu zbog tragične smrti Denisa Tota: "Bio je pravi prijatelj, iskren, velikog srca"

Posljednji ispraćaj 27-godišnjeg rukometaša Denisa Tota bit će ovog utorka u njegovu rodnom Đakovu. Zbog brutalnog napada na njega u Skoplju su uhićena dvojica osumnjičenih, za trećim se traga. Tužiteljstvo provjerava indicije da je odbjegli napadač već osuđivani član narko-bande.

Đakovo žaluje, priprema se za posljednji pozdrav. Svijeća i ispred dvorane u kojoj je Denis Tot počeo prve rukometne korake.

"Uvijek je za vrijeme pauza koje ima u prvenstvima, što se tiče ljetnih pauza pogotovo dolazio je u Đakovo, na dodatne treninge trenirati u dvoranu, sa svima se uvijek redovno pozdravljao, srdačan je bio", ističe Daniel Špehar, Denisov nekadašnji trener.

"Denis je bio pravi prijatelj, bio je iskren, bio je velikog srca, bio je uvijek pozitivan, bio je izuzetno talentiran rukometaš", nadovezao se Kristian Ekseričićić, prijatelj i bivši suigrač Denisa Tota.

Tužiteljstvo očekuje da će istragu uskoro privesti kraju

Što je dovelo do nasilne smrti, u Sjevernoj Makedoniji još istražuje tužiteljstvo. Nadzorna kamera dovela je do napadača, dvojica su u istražnom zatvoru, za trećim je raspisana tjeralica.

Gavril Bubevski, tužitelj u Osnovnom javnom tužiteljstvu u Skoplju, kaže:

"Sad sam se čuo baš s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, oni rade sve potrebne radnje, pribiraju dokaze svih njegovih kontakata, očekujemo da ćemo ubrzo imati čistu realizaciju i da pronađemo prvoosumnjičenog."

gol expired Pojavio se uznemirujući video napada na nesretnog Denisa Tota, dan kasnije je umro divider

Provjeravaju i navode da je u Sloveniji procesuiran zbog trgovine drogom. Motiv napada još je nepoznanica, nije im pružao otpor, pokazuje kamera. Ljudi na mjestu napada su mu pokušali pomoći, a možda i sami napadači.

"Ima naznaka, ali još to nije potvrđeno, ima naznaka da, kad su vidjeli da je vrag odnio šalu, da su došli i pomagali u smislu davanja masaže srca", rekao je Bubevski.

Veleposlanica: Ministar zdravstva je pokrenuo istragu

Preminuo je u bolnici u Skoplju iz koje su tvrdili da nije bilo vidljivih tragova nasilja. Od jutros je u KBC-u izvanredni inspekcijski nadzor, provjeravaju okolnosti liječenja.

"Reagirala je Klinika za intenzivnu njegu, oni su demantirali odbacili spekulacije ostaju pri svom stajalištu, to je bio prvi njihov nalaz medicinski bio, ali ministar zdravstva je pokrenuo istragu...", izvijestila je Nives Tiganj, veleposlanica Republike Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji.

A od istrage koju vodi tužiteljstvo očekuje se da pred lice pravde dovede i trećeg napadača, ali i otkrije razloge brutalnog čina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider