Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Traže ga

Prvoosumnjičeni za premlaćivanje Denisa Tota u bijegu: Osuđen je za trgovinu drogom

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca.

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je u petak od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca, a Angelo Georgievski, prvoosumnjičeni za premlaćivanje Tota, je trenutno u bijegu.

Radi se o osobi koja je otprije poznata policiji, a u listopadu 2016. godine osuđen je za trgovinu drogom u Sloveniji. Tada je mariborska policija otkrila laboratorij koji se koristio za proizvodnju sintetičkih droga, piše makedonski portal 24 info.

Treća osoba u bijegu

Sud u Skoplju je objavio da su dvije osobe privedene te da im je izrečena mjera pritvora zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Radi se o 22-godišnjem A.K. i 19-godišnjem K.L., koji su snimljeni kako udaraju Tota.

No tužiteljstvo smatra kako je Georgievski prvi udario Tota, koji uopće nije pružao otpor, a da su ga onda privedeni udarali nogama u glavu.

Tot je preminuo u petak u bolnici nakon što je u ranojutarnjim satima doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Obdukcija potvrdila nasilnu smrt

Iako je prvotno zaključeno da je rukometaš RK Butela preminuo od srčanog udara, ipak je vještačenje nakon obdukcije Totova tijela potvrdilo nasilnu smrt, donose makedonski mediji.

Izvor je za to dobio i potvrdu od tužiteljstva, dodajući da su dvije osobe već privedene, a treća je u bijegu. Kao dokaz pribavljeni su odgovarajući videozapisi s događaja na kojem su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu.

Tijelo mladog rukometaša u obližnjem parku vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao hitnu pomoć.

Tot karijeru započeo u Đakovu

Denis Tot je rođen u Đakovu, u kojem je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, u kojoj je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.

Otamo se preselio u makedonski Ohrid, u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider