Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko je tu lud?

Babić obmanjivao navijače? "Cilj nije bilo četvrtfinale! Hrvatska uvijek ide na medalju"

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac objasnio je razloge izglasavanja nepovjerenja Željku Babiću, ali i kompletnom stručnom stožeru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravni odbor je jednoglasno donio odluku da se ne izglasa daljnje povjerenje izborniku Željku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i cjelokupnom stručnom stožeru reprezentacije. Kao glavni razlog za ovu odluku predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac naveo je nezadovljstvo vođenjem reprezentacije

Prema riječima predsjednika HRS-a porazi od Norveške u polufinalu te Slovenije u borbi za broncu, doživljeni u dramatičnim okolnostima, čime je Hrvatska ostala bez odličja, nisu bili razlogom za ovakvu odluku Upravnog odbora.

"Mislim da je polufinale jako dobar rezultat. Nije polufinale, ni rezultat, razlog za neizglesavanje nepovjerenja. Najveći problem, od prvog natjecanja u Poljskoj, pa zaključno s ovim natjecanjem u Francuskoj, bile su neke loše stvari u vođenju reprezentacije. To je osnovni razlog zašto je došlo do izglasavanja nepovjerenja, a nisu se stvari odvijale na bolje preko Herninga, Rija pa, evo, sada do Francuske", izjavio je Grahovac te dodao:

"Ovo što sam rekao da su bile neke nedosljednosti u vođenju, bilo je dovoljno Upravnom odboru da ne izglasa povjerenje. Ne pričam o struci, pričam o nekim stvarima koje su se događale u vođenju reprezentacije. Nismo imali puno vremena. Svega je deset mjeseci do Europskog prvenstva u Hrvatskoj i smatramo da se na ovakav način više nije moglo."

Cilj NIJE bilo četvrtfinale kako je Babić rekao

Grahovac je istaknuo još jedan razlog za izglasavanje nepovjerenja Babiću i njegovim suradnicima.

"Hrvatski rukometni savez nije kao cilj postavio četvrtfinale. To je netko samoinicijativno postavio. Ne znam tko je to rekao. Upravni odbor nikad nije rekao da je cilj u Francuskoj četvrtfinale. Jedan od razloga zašto je Upravni odbor izglasao nepovjerenje je ta neambicioznost stožera za osvajanje medalja. Hrvatska rukometna reprezentacija je uvijek težila osvajanju medalja, a zadovoljavanje osminom finala ili četvrtfinalom, bez obzira na sve, reprezentaciji nije cilj, nego osvajanje medalja."

Podsjetimo, nakon poraza od Njemačke u skupini C Svjetskog prvenstva Babić je izjavio da je prvi cilj ostvaren, a nakon što je teškom mukom svladan Egipat i izboreno četvrtfinale Babić je slavodobitno poručio: "Mi smo svoj cilj ostvarili. Po ovo smo došli".

Postavlja se logično pitanje: Tko tu koga laže i obmanjuje? Predsjednik HRS-a tvrdi jedno, a izbornik nešto sasvim drugo... Zašto netko iz HRS-a nije reagirao za vrijeme Svjetskog kada je Babić prvo izjavio da je cilj ostvaren?

Cilj za Euro u Hrvatskoj je - ZLATO

Postavljen je cilj za sljedeće Europsko prvenstvo kojem će Hrvatska biti domaćin u siječnju sljedeće godine.

"Uvijek se treba težiti ka zlatu, a hoće li biti zlato, srebro ili bronca... Moraš težiti medalji. Ako ne težiš medalji, ne možeš ju ni osvojiti", rekao je predsjednik HRS-a te istaknuo da ne žali što je Upravni odbor u istom sastavu prije nešto više od tri mjeseca odbio Babićevu ostavku.

"Mislim da je tada bila donijeta ispravna odluka i da je stručni stožer zaslužio da mu se pruži još jedna prilika. Međutim, ovo sve što se događalo je prevagnulo i smatramo da vođenje reprezentacije nije bilo zadovoljavajuće."

Sada već bivšem izborniku i stručnom stožeru nije pomoglo što su im igrači izrazili punu podršku.

"Uz dužno poštovanje prema igračima, Upravni odbor je do sada birao i razrješavao izbornika i stručni stožer pa se tako dogodilo i u ovom slučaju", izjavio je Grahovac.

Upravni odbor je oformio komisiju u kojoj su Tomislav Grahovac kao predsjednik, Zoran Gobac i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, koji će obaviti razgovore s kandidatima za Babićeva nasljednika.

"O novom izborniku odluka će se donijeti u narednih mjesec dana, kad će se obaviti razgovori sa potencijalnim kandidatima, s time da novi izbornik će imati mogućnost sam odrediti novi stručni stožer i predlagati svoje suradnike. Ima više kandidata s kojima ćemo obaviti razgovore", zaključio je predsjednik HRS-a.

U našoj anketi novog je izbornika biralo više od 40 tisuća čitatelja GOL.hr-a. Za ostanak Babića glasalo je tek 13% čitatelja, dok je većina kao favorita izabrala Veselina Vujovića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider