Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatno...

Hrvatska izgubila dobivenu utakmicu i Slovencima poklonila broncu!

Nevjerojatno je kako su naši rukometaši ostali bez medalje na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija je u nevjerojatnom raspletu izgubila od Slovenije utakmicu za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Završilo je 31:30 (15:18) za Slovence koji slave svoju prvu medalju na svjetskim prvenstvima poslije dvoboja koji će se dugo prepričavati.

Kauboji su sredinom drugog poluvremena imali i osam golova prednosti, ali pomeo ih je slovenski uragan u posljednjih 10-ak minuta. Briljantnom predstavom u uvodnim minutama nastavka digli su tri gola s poluvremena na 24:16 u 41. minuti utakmice i onda - stali. Definitivno, učinio je svoje i umor od teškog polufinalnog sraza s Norveškom, ali teško da to može biti jedini krivac za prokockanu ovoliku prednost.

Slovenija se ovime osvetila našoj reprezentaciji za poraz u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine, a Hrvatska ostaje na pet svjetskih medalja (jedno zlato, tri srebra, jedna bronca).

Hrvatski su rukometaši uoči dvoboja za broncu imali samo 20 sati za fizički i psihološki oporavak od teško proživljenog polufinalnog poraza u dvoboju s Norveškom. Na to se nadovezao Domagoj Duvnjak isključenjem zarađenim zbog pretjerane grubosti nakon samo 47 sekundi igre. Slovenija je s igračem više postigla dva, ali i primila jedan pogodak.

Do sedme minute Slovenci su vodili 3:2, a onda su zaredali sa pogreškama. Hrvatska obrana je bila pokretljiva i čvrsta, blok previsok za slovenske vanjske igrače koji su u traženju drugih napadačkih rješenja griješili u dodavanjima i otvarali hrvatske kontranapade. Manuel Štrlek je istrčao tri kontranapada, po jedan Duvnjak, Mandalinić i Cindrić. Slovenci su do 17. minute držali korak, a onda su počeli tonuti.

Jeste li zadovoljni nastupom rukometaša na SP-u?

Ukupno glasova:

Bronca je bila u džepu, a onda...

Sa po dva pogotka u Šebetića i Cindrića u završnici prvog dijela hrvatska prednost je narasla do najvećih +6 (18-12) u 30. minuti, što su Slovenci uspjeli ublažiti golom u posljednjim sekundama. No, ni to nije moglo umanjiti dojam o napadački najraznovrsnijem i najracionalnije odigranom poluvremenu u Francuskoj. U prvih 30 minuta Slovenci su izgubili osam lopti, a naši rukometaši samo jednu. Suprotno očekivanjima, Vujovićeva momčad je djelovala kao da je ona samo 20 sati prije ispustili mjesto u finalu.

Slovenija je s dva pogotka otvorila drugo poluvrijeme i došla na tri pogotka zaostatka. No, navike iz prvog poluvremena su zadržali čak i kad su imali igrača više. Nastavili su bacati lopte u ruke našim igračima koji su to koristili za kontranapade. U takvoj igri naša je reprezentacija u 41. minuti došla do spomenutih 24:16. Činilo se da za Slovence povratka više nema.

...obrana se raspala, napad spor i bezidejan

No, samo devet minuta poslije Slovenija je već uspjela prepoloviti zaostatak (27:23) ponajviše zahvaljujući kružnom napadaču Blažu Blagotinšeku. Fizička potrošnja protiv Norveške počela je dolaziti na naplatu, pogotovo kod Domagoja Duvnjaka koji je jedva stajao na nogama.

Ipak, nakon pogotka Zlatka Horvata naša je reprezentacija u posljednjih osam minuta ušla sa pet pogodaka prednosti (29:24). U preostalih pet minuta Slovenci su letjeli terenom, a Hrvati bili samo puki promatrači. Obrana se raspala, napad je bio prespor i bezidejan, a rješenja s klupe nije bilo. Slovenija je u posljednjih osam minuta postigla sedam, a primila samo dva gola.

Hrvatska je na 30:31 imala gotovo minutu za napad i još jedan produžetak, drugu večer zaredom. Nažalost, svi su čekali čudo od Domagoja Duvnjaka, čudo koje se nije dogodilo.

HRVATSKA - SLOVENIJA 30:31 (18:13)

Suci: Raluy Lopez i Sabroso Ramirez (Španjolska)

HRVATSKA: Stevanović (8), Pešić; Mihić, Duvnjak 4, Stepančić 1, Gojun, Matulić, Horvat 4 (1), Kontrec 1, Mandalinić 1, Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 1, Šebetić 5, Cindrić 7

SLOVENIJA: Skok (8), Lesjak (4); Blagotinšek 3, Heningman 2, Marguč 4 (3), Kavtičnik 1, Janc 2 (1), Dolenec 2, Cingesar 4, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 4, Grebenc 3, Zarabec 1, Mačkovšek 2

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Slovenija 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 1/1, Slovenija 4/4

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider