Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ponosni prije svega

Vratili se rukometaši: Nemaju ništa protiv Babića, Horvat vjeruje u zlato na EP

Hrvatski rukometaši vratili su se sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Redovnom linijom iz Pariza u Zagreb su stigli hrvatski rukometaši i stručni stožer. Kauboji su na Svjetskom prvenstvu realno ostvarili uspjeh plasmanom među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Ipak poraz u utakmici za broncu, kada su propustili čak osam pogodaka prednosti u posljednjih 20-ak minuta utakmice, pokvario je cjelokupni dojam zbog kojeg će čelnici Hrvatskog rukometnog saveza u utorak raspravljati o nastavku suradnje s koordinatorom za muški rukomet Ivanom Balićem i izbornikom Željkom Babićem koji je u zračnoj luci izbjegao novinare.

Ivano na povratku nije htio razgovarati o toj temi te je poručio kako treba pričekati sutra i sjednicu HRS-a.

''Normalno da je teško, ali ponosan sam na dečke kako su igrali cijeli turnir. Na kraju bi četvrtim mjestom trebali biti zadovoljni. Naravno da sam odgovoran za rezultat, ali nisam razgovarao s predsjednikom saveza nakon utakmice sa Slovenijom.''

Na pitanje o raspoloženju igrača, Ivano Balić je dodao:

''Pitajte igrače što su rekli i što su govorili, ne bih u njihovo ime.''

Šebetić: Žao mi je što nismo izdržali nalet Slovenije

Reprezentativci nisu očekivano bili raspoloženi za razgovor s medijima, no neki su smogli snage te dali izjavu za javnost.

''Ja sam sretan i zadovoljan. Četvrto mjesto zvuči tužno, ali mi smo došli u polufinale SP-a, nosili se s jako teškim ekipama, držali ih u šaci, ali na kraju smo ispustili to. Pokazali smo da smo odličan tim i ekipa, nisam tužan. Žao mi je što nismo održali nalet Slovenije, ali to se događa u sportu. Ne mogu si ništa predbaciti'', rekao je Luka Šebetić i dodao:

''Jednostavno nismo bili svjesni da ta naša prednost može doći u pitanje, ali je došla. Sigurno nije bilo lako kad su oni uhvatili takav zalet. Ne znam, teško mi je reći, htjeli smo pobijediti. Meni je bilo lijepo s izbornikom Babićem.''

Mamić: Nismo imali i malo sreće

Marko Mamić, heroj u pobjedi protiv Španjolske je nja pvoratku u Hrvatsku rekao:

''Prvo ću reći da sam zadovoljan i ponosan na ekipu. Došli smo do polufinala i tamo nesretno izgubili, ali stvarno mogu biti zadovoljan. Bitno da nam je ekipa u nekoj zdravoj atmosferi, što jest. Što se nas tiče, u dobrom smo odnosu s izbornikom i nemamo ništa protiv toga da nastavimo s istim stožerom. Imali smo veliku želju, svjesni smo toga da smo mogli osvojiti medalju, ali nismo imali i malo sreće.''

Na pitanje o mogućoj smjeni izbornika je dodao:

''Mene osobno nitko nije pitao za mišljenje oko izbornika.''

Horvat: Dajem punu podršku izborniku Babiću

Tragičar protiv Norveške, ali i jedan od najboljih na prvenstvu Zlatko Horvat je također bio jedan od onih koji su stali pred medije:

''U dobrom sam emotivnom stanju. Normalno, uvijek se prisjetiš tih trenutaka, ali bude to prošlo. Nas igrače nitko nije pitao ništa vezano za Babića, moje osobno mišljenje je da mu dajem punu podršku. Mislim da je ovo bio jako dobar rezultat. Da je ušao taj penal, danas ne bi govorili o tome'', poručio je Horvat te za kraj dodao:

''Mislim da je Hrvatska sposobna osvojiti zlato na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Imamo jako puno dobrih mladih igrača i nadam se da će oni zabljesnuti.''

Tko bi trebao biti novi izbornik rukometaša?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider