Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mijenjat će sastav?

Babić iskreno priznao i najavio promjene: "Ovo je naš trenutni maksimum"

Željko Babić priznao je nakon utakmice protiv Nijemaca da je najveći problem Hrvatske bio "preloš napad"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Željka Babića izgubili su od Njemačke sa (21:28) i osvojili drugo mjesto u Skupini C Svjetskog rukometnog prvenstva. U osmini finala SP-a u Francuskoj hrvatske reprezentacija u nedjelju igra protiv Egipta.

"Nijemci su igrali odlično u obrani, bili su jaki. Obrana nam je bila dobra, ali kad smo osvojili loptu, bili smo preloši u napadu. Suparnik je imao odličnog vratara. U drugom poluvremenu smo im došli na dva razlike i kada je trebalo dodatno pritisnuti nismo zabili pogodak" rekao je izbornik Babić.

"Hrvatska je danas odigrala utakmicu na trenutnom maksimumu što je bilo i vidljivo zato što smo mi igrali, osobito u određenim trenucima, jako dobro u obrani. Međutim imali smo strahovitih problema u napadu zbog njihove izvrsne obrane i njihovog vratara. Teško je sada analizirati, treba ponovno pogledati utakmicu. Mi smo imali našu priliku na 20:22 i nismo ju iskoristili, puno tehničkih grešaka, previše isforsiranih udaraca na gol a za to je razlog njihova odlična obrana i vratar", smatra izbornik te najavljuje promjene u sastavu.

"Turnir je takav da su stvari promjenjive. Imam mladu momčad koja oscilira. Meni osobno to nije to ništa čudno niti je to nešto što nismo mogli očekivati. Imali smo neplaniranu promjenu i moguće su još neke rotacije. O tome treba razmišljati i već smo razmišljali o tome. Vidjet ćemo kada napravimo sastanak je li to potrebno ili nije. Međutim, opasno je mijenjati jer ako promijenimo igrača ne možemo mijenjati vratare. Sve ćemo vidjeti".

Suparnik Kauboja u osmini finala u Montpellieru je Egipat.

"Napravili smo očekivano, uoči prvenstva željeli smo u skupini osvojiti prvo ili drugo mjesto. Sada nam je cilj ući među osam najboljih reprezentacija na svijetu. Nismo ih previše gledali. Znamo samo da igraju agresivnu zonu 3-3 i na to se moramo pripremiti. Imaju i sjajno desno krilo za kontre koje ima odličnu realizaciju i vratara koji brani specifično ali jako dobro. Moram večeras pogledati njihove tri utakmice da bi sve točno znao, ali ovo su njihove karakteristike", zaključio je Željko Babić.

Isto viđenje utakmice imali su i reprezentativci Manuel Štrlek i Luka Cindrić, koji je posebno naglasio probleme u napadu.

"Njemačka je igrala čvrsto i otvarali su nam igru. U jedan na jedan gdje smo mi išli u sredinu mislim da smo trebali više raširiti zonu jer su gusti u sredini. Mislim da su bili bolji. Imali smo nesigurnosti kod šuta, njihov golman je dobro branio, igrali su dobro obranu. Na kraju je bilo malo i nervoze. Mislim da trebamo izvući pouku, pogledati ponovo utakmicu i ispraviti pogreške", rekao je Cindrić.

"Treba čestitati Nijemcima, bili su bolji danas. Obranu smo dobro igrali, stisnuli smo ali u napadu smo bili bezidejni. Nismo stvarali šanse, bilo je dosta polušuteva što je onda njihov golman lako obranio. Znamo da su najopasniji iz tranzicije, polukontre i kontre te ako im dopustimo da zabijaju lake golove nitko ih ne može pobijediti. Znali smo da oni igraju tako da s ‘halfovima’ tjeraju duboko i tjeraju igrače na šuteve sa sredine jer imaju dva visoka igrača u sredini. Nadigrali su nas i iskoristili ono u čemu su dobri", konstatirao je Štrlek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider