Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lista prioriteta

Vruće ljeto u Realu: Tri skupocjene zvijezde odlaze, a Modrić, Benzema i Kroos sjedaju za stol

Real Madrid u ljetnom prijelaznom roku neće samo razmišljati o dovođenju novih pojačanja. Madriđani će se fokusirati i na pregovorima o produljenju ugovora s ključnim igračima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid već se godinama pomno brine da na vrijeme produlji ugovore svojim igračima.

Za razliku od svojeg najvećeg rivala Barcelone, koja je posljednjih godina povukla niz loših, da ne kažemo katastrofalnih poslovnih poteza, Real je u tome dosta uspješan. Malo je igrača koji su napustili Real bez odštete. Nije to uspjelo ni Cristianu Ronaldu. Tempiranje je ključna riječ.

U Kraljevskom klubu prioritet je ravnoteža, koja omogućuje da se uvijek ostane unutar platežnih granica, a igrači se štite klauzulama koje plaše konkurente.

Vruće ljeto u Realu

U tom smislu, Realova uprava na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom obilježila je sljedeće ljeto crvenom bojom. Ne samo zbog novih bombastičnih transfera, već i zbog pregovora s ključnim igračima oko produljenja ugovora. Naravno da postoje prioriteti.

Hrvatski kapetan Luka Modrić najvjerojatnije će produljiti ugovor za još jednu sezonu. To je već inercija, iako se zna da je Realova nepisana poslovna politika da nerado obnavlja ugovore s igračima koji su zagazili u tridesete.

gol expired Hrvatsku u drugom krugu čeka hit-momčad Eura: Imaju najboljeg strijelca turnira, ali i opasnog razigravača PSG-a divider

Modrić je otišao na novu razinu, praktički je unikat. Bez obzira na to što je napunio 36. godinu života, Modrić je i dalje motor Reala i jedan od najboljih igrača.

U Rijadu je njegova obnova bila tema na konferenciji za novinare koju je ponudio kao MVP finala španjolskog Superkupa:

"Siguran sam da ćemo postići dogovor i učiniti ono što mislimo da je najbolje za obje strane. Nikad mi nisu trebale više od dvije minute za dogovor s Realom o produljenju. No o tome trenutno ne razmišljam. Moja želja je poznata, nadam se da isto razmišlja i klub", izjavio je Modrić nakon što je Real u finalu Superkupa pobijedio Athletic 2:0, a on sam postigao sjajan prvi pogodak.

Modrić siguran

Španjolski mediji pišu panegirike o Modriću i sigurni su da neće biti nikakvih problema oko produljenja ugovora. Da je tomu tako, potvrdio je i trener Reala Carlo Ancelotti:

"Modrić još nije produljio, ali on praktički ima doživotan ugovor s Realom", slavljenički je ispalio talijanski stručnjak.

Međutim, postoje tri igrača s vrlo visokom plaćom (Bale, Marcelo i Isco) koji završavaju ugovore i neće ih obnoviti.

Njih trojica zarađuju više od 60 milijuna eura bruto po godini i jasno je da će se otvoriti veliki prostor za nove igrače ili povećanje primanja starima. Real bi vjerojatno želio prodati i Edena Hazarda, koji je jako skupo plaćen, a ni izbliza nije opravdao očekivanja. Spekulira se da ga je htio Newcastle već ove zime, no Belgijac je navodno odbio napustiti Real. 

gol expired Jedan je Srbin itekako profitirao protjerivanjem Novaka Đokovića iz Australije divider

Od onih kojima ugovor istječe u sljedeće dvije godine, prvi je na redu za rješavanje statusa mlađahni Brazilac Vinicius, i to ne toliko zbog trajanja ugovora (završava 2024.), koliko zbog njegove uloge u momčadi, koja je neproporcionalna primanjima. Naime, Vinicius ima jednu od najnižih plaća u Realu, s bonusima oko četiri milijuna eura, a prometnuo se u najveću mladu zvijezdu. Očekuje se da će Perez ponuditi Viniciusu udvostručenje plaće.

Benzema mora nastaviti zabijati

Među onima kojima ugovor završava 2023. nalazi se Marco Asensio. On ima 25 godina i vjerojatno će dobiti ponudu o dugoročnom produljenju.

Iako su se posljednjih dana pojavili napisi kako je Karim Benzema postao vrući krumpir u Perezovim rukama jer je navodno zaprijetio da će otići ako budu dovedena skupocjena pojačanja na njegovoj poziciji, As piše da su u Realu uvjereni kako će se vrlo lako dogovoriti s 34-godišnjim francuskim napadačem, koji je procvjetao, prije svega golgeterski, nakon odlaska Cristiana Ronalda i prometnuo se u najveću zvijezdu Kraljevskoga kluba.

Igor Pokrajac, Vlado Boban i Zelg Galešić Lucky Punch: Svi govore kako će Ngannou izgubiti naslov UFC prvaka, objasnili smo zašto divider

Ostaje mali oprez jer madridski mediji ne propuštaju dodati kako se očekuje da Benzema mora nastaviti zabijati. Dojam je kao da ipak postoji uvjet...

Što se tiče napadačkih pozicija, Real bi se rado riješio Marijana, ali njemu se ne ide iz Reala. Ugovor mu traje do 2023. i prema svemu sudeći, odradit će ga do kraja.

Kroos želi završiti karijeru u Realu

Još jednom senatoru ugovor završava sljedeće godine, riječ je o Toniju Kroosu.

"Znam što dobivam u Realu, a i Real zna što dobiva sa mnom. U jednom trenutku ćemo sjesti za stol na vrlo opušten način. Povjerenje je osnova svega. I dalje se osjećam sasvim dobro, ali se mora dogoditi niz stvari. Prva stvar je da se kvalitativna razina momčadi i razina moje forme moraju poklopiti. Druga, da to mora pratiti zdravlje i fizička sprema. I treće, da moja želja mora biti tu. Kad se sve to spoji, razgovarat ćemo. Sjest ćemo za stol kad-tad, a ako se ne dogodi, još uvijek imam ugovor do 2023.", izjavio je njemački veznjak u razgovoru za Sky Sports.

Moglo bi se učiniti da Kroos ostavlja otvorenim vrata za odlazak, no on to niječe.

"Želim završiti karijeru u Realu i mislim da će se to ostvariti. Fokusirat ću se samo na ovaj klub. Ovo je moja osma sezona u Realu i to je nevjerojatna veza u kojoj nikada ne bih riskirao igrajući poker", zaključio je Kroos s aluzijom na to da nema namjeru skriveno pregovarati s bogatim proscima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider