Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovorili i odštetu

Spektakularni transfer bio je na pomolu: Real je odmah rekao 'da', ali skupa zvijezda sve je stopirala

Real Madrid je dobio ponudu od Newcastlea za Edena Hazarda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Newcastle nastavlja svoju sumanutu jurnjavu za pojačanjima. Otkako su Saudijci postali vlasnici ovog premierligaša, zasad su na St James' Park sletjela tek dvojica novih igrača: Kieran Trippier i Chris Wood. Dovođenje desnog beka iz Atletico Madrida i napadača Burnleyja trebao bi biti tek u uvod u znatno ozbiljnije angažmane koji se očekuju od Svraka.

Očajnički im trebaju igrači koji će biti instant pojačanja za momčad koju vodi Eddie Howe kako bi se izbjegao šokantni scenarij - ispadanje u prvoj sezoni u kojoj su u klub stigli novi vlasnici.

Jednog takvog igrača Newcastle je pronašao ni manje ni više nego u Real Madridu. Riječ je o Edenu Hazardu, belgijskom reprezentativcu koji od dolaska na Santiago Bernabeu ne pokazuje ni približno onako dobre igre kao što je to godinama bio slučaj u dresu Chelseaja i reprezentaciji Belgije.

Štoviše, nerijetko je zbog viška kilograma bio predmet sprdnje na društvenim mrežama. Javna je tajna da ga je Real prekrižio, trener Carlo Ancelotti ne računa na 31-godišnjeg Belgijanca i rado bi ga se riješio.

Oko odštete su se lako dogovorili

Newcastle je poslao ponudu tešku 50 milijuna eura (40 odmah plus 10 kroz razne bonuse), na taj iznos odštete u Realu su pristali jer su svjesni da vrijeme prolazi i Hazardova cijena samo pada.

Florentino Perez je priželjkivao zaključenje transfera, ali sve je stopirao sam igrač.

"Ne želim ići u Newcastle, ako moram otići iz Reala, onda ću potpisati za neki klub koji je trenutno bitan faktor u europskom nogometu", poruka je koju je odaslao Hazard.

Engleski mediji pišu kako bi ga u svojim redovima voljeli vidjeti i West Ham i Everton, ali za pretpostaviti je kako za njih vrijedi isti odgovor kao i za Newcastle.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider