Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti totalni kaos

Što ako se ostvare prijetnje UEFA-e: Hrvatska reprezentacija ostaje bez najvećih zvijezda?

Osnivanje Superlige moglo bi pokrenuti lavinu koja će uzdrmati europski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što se već dugo kuhalo napokon se i službeno dogodilo. Vodeći europski nogometni klubovi osnovali su Superligu i promijenit će nogomet kakav poznajemo. Pitanje je samo u kojoj mjeri.

Liga prvaka zasigurno više neće biti natjecanje najboljih europskih klubova, pa ona na neki način odlazi u povijest. Barem u smislu najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja.

Ogroman je to udarac za UEFA-u, koja je još jučer preduhitrila današnju potvrdu osnivanja Superlige te objavila žestoko priopćenje u kojem je navela koje sve sankcije čekaju klubove, ali i igrače koji budu sudjelovali u novom natjecanju. Klubovi će biti izbačeni iz svih natjecanja, uključujući domaća prvenstva, a igračima bi se moglo zabraniti igranje za nacionalne reprezentacije.

Superligaši misle da UEFA i savezi blefiraju

Naravno, čelnici Superlige predvođeni predsjednikom Florentinom Perezom sumnjaju da će UEFA i nacionalni savezi imati hrabrosti izbaciti svoje najbolje klubove te najboljim igračima zabraniti igranje Eura ili Svjetskog prvenstva.

Iz mlakog priopćenja FIFA-e može se naslutiti kako se Infantino i društvo boje za svoju zlatnu koku, Svjetsko nogometno prvenstvo te žele opću pomirbu koja bi drugim riječima značila poraz UEFA-e.

Vatreni bez Modrića i najvećih zvijezda?

Ako UEFA uistinu ispuni prijetnje, Vatreni bi, zasad, ostali bez nekolicine nogometaša. Luka Modrić neće igrati još dugo, ali bi sigurno bio velik udarac kada ne bi mogao nastaviti igrati za reprezentaciju. Tu su još Perišić i Brozović iz Intera, Kovačić iz Chelseaja, Vrsaljko i Grbić iz Atletica te Rebić iz Milana.

Ne zaboravimo da Superliga na još neodređeni način želi popuniti natjecanje s pet klubova koji će se kvalificirati te da očekuje Bayern, PSG i Borussiju u novom natjecanju.

U svakom slučaju, počinje otvoreni rat u europskom nogometu. Vidjet ćemo hoće li nacionalni savezi i najbolje lige poput La Lige, Premier lige i Serie A imati snage izbaciti svoje najveće klubove iz natjecanja. Mnogi u to itekako sumnjaju, naročito upravo čelnici tih klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider