Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
izdali priopćenje

Kraj nogometa kakvog poznajemo? UEFA službeno zaprijetila velikim klubovima, poznate kazne ako osnuju Superligu

UEFA je preduhitrila velike klubove koji su pripremali objavu da osnivaju svoju ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već dugo kolaju glasine da će najmoćniji europski klubovi osnovati svoje zatvoreno natjecanje, Superligu u kojoj će se nadmetati isključivo najbogatiji i najmoćniji klubovi današnjice.

Kucnuo je čas da se to doista i ostvari. Francuski RMC Sport javio je da će u nedjelju navečer klubovi objaviti da osnivaju takvo natjecanje. Ti klubovi su: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan, Juventus.

No, UEFA ih je preduhitrila i izdala službeno priopćenje u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom, kao i elitnim ligama tih država. Krovna europska nogometna organizacija zaprijetila je odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako osnuju svoju ligu. Također, njihovim igrači možda neće moći igrati za reprezentacije.

Je li pokretanje nogometne Superlige dobra ideja?

Ukupno glasova:

"Saznali smo da nekoliko engleskih, španjolskih i talijanskih klubova možda planiraju okrivanje svoje zatvorene tzv. Superlige. Ako se to dogodi, želimo naglasiti da ćemo mi - UEFA i engleski, španjolski, talijanski savez, kao i Premirliga, LaLiga i Serie A, ali i FIFA i sve naše članice - ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj projekt zasnovan na interesu nekoliko klubova u vrijeme kada društvo treba solidarnost više nego ikad.

gol expired Peti naslov u sezoni za Mektića i Pavića divider

Razmotrit ćemo sve dostupne mjere, na svim razinima, i sportske i pravne kako bi ovo zaustavili. Nogomet je zasnovan na otvorenim natjecanjima i sportskim uspjesima, drugačije ne može biti.

Kao što je ranije najavila FIFA i šest federacija, klubovima koji se nalaze u ovom projektu bit će zabranjeno igrati bila koja natjecanja na domaćoj, europskoj i svjetskoj razini, a njihovim igračima moglo bi biti zabranjeno igrati za reprezentacije.

gol expired Kontroverzni milijarderov sin opet upleten u nesreću u prvom krugu: Drugi vozač završio u zidu divider

Zahvaljujemo klubovima u drugim državama, pogotovo Francuskoj i Njemačkoj, koji su odbili sudjelovati u ovom. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare, da nam se pridruže u borbi protiv ovog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je dosta", napisali su.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider